Káoszban élni lenne a legjobb?
Káosz ide vagy oda, az emberiség ösztönösen egyfajta rendre törekszik, mert az adja a komfortérzetét ha az életének nagy részét ki tudja számítani, be tudja biztosítani előre. Ezért műveljük a földet, és nem csak ráhagyjuk, hogy majd leszedjük ami vadon megterem vagy nem. Ugyanezért van, hogy ahogy egy korábbi hozzászóló már leírta, ahol nincs, ott egyfajta államigazgatási rendszert létrehozunk. Irányítani akarjuk az életünket és nem a véletlenre bízni.
Az emberiség soha nem lesz képes anarchiában, vagy káoszban élni.
Amiről írsz kérdező az nem káosz hanem függetlenség és szabadság! Ez a fajta anarchizmus meg minden egyén természetes vágya!Más egyéneknek meg velünk szemben célja ennek lerombolása!És adottságaink saját szolgálatába való állítása minden áron!
Minden élőlénynek a természetben a saját túlélése a cél.Ezen felül más túlélése önzetlenül nem számít!Ez az élet rendje.Amit közösségnek nevezünk az nem más mint hogy másokat használunk fel a céljaink könnyebb elérése érdekében.A jószándék vagy éppen annak elenkezője itt addig terjed amíg nekünk abból hasznunk származik.Az erősebb,jobb marad talpon ez az élet rendje.Ki milyen mértékben függ másoktól olyan mértékben lesz mások rabszolgálya.Minél függetlenebb valaki másoktól, és tőle minél többen függenek,tud másokra hatással lenni neki annál fog menni. A lehető leg szabadabban másoktól függetlenül élni egy fontos dolog.Az anarchia a létező leg ősibb és leg igazságosabb rendszer.Az emberen kívűl az összes élőlény abban él.A kulcsdolog az alkalmazkodó képesség az adott környezethez.
A # 19 válaszomban egy kis bemutató van a káoszból.
Jól le is lettem pontozva.
Én így szeretnék írni, a ti bajotok, ha nem értitek.
A káosznál kevés igazságtalanabb rendszer van.
Bármit cselekszel, attól független válaszlépést fogsz kapni.
Emberi ésszel nem felfogható.
Társadalomra nem vonatkoztatható.
Még az anarchia létező dolog, de káosz az inkább csak az elemi részecskék világában.
De internet, pénz, társadalom, sőt emberiség, evolúció, élet sem lenne egy káoszra alapuló világban.
2*Sü
Ha téged kirabolnak és feljenentést teszel,leszarják az egészet,de ha egy magyar cigányozik,rasszizmus vádjával itélik.
Szerinted ez igazságos?!
#24: Ha így van – megkérdőjelezhető, hogy így van-e, de tegyük fel, hogy így van –, az nyilván nem igazságos. De egy igazságtalan rend(szer)-nek nem a káosz, hanem egy igazságos rend(szer) a helyes alternatívája. Mert egy káoszban is le… magasról tesz mindenki arról, hogy kiraboltak. Ha meg cigányozol, akkor nem elítélnek, hanem agyonver(het)nek. De ha nem cigányozol, senkinek sem ártasz, akkor is agyonver(het)nek. Vagy a fene tudja, de én nem akarnék egy olyan világban élni, ahol a legerősebb, legagresszívabb, legkevésbé empatikus pszichopaták a nyertesek, aki meg helyesnek mondott erkölcsi normák szerint él – munkájával értéket teremt, udvarias, segítőkész, előzékeny – azok szívják meg a legjobban.
Ha az erkölcs alapvető szabályainak betartását az emberek nem érzik magukra nézve minimumnak, akkor kell egy rend, egy rendszer, ami mégis efelé hajlítja az embereket.
Én rettegek attól,hogy a világ egyszer olyan lesz,hogy aki erős,agresszív,nagy peniszű stb,annak mindent lehet,a többinek meg kuss van.
Amúgy engem sosem vertek meg. Ha ezt nem hiszik el,megértem,mert az azért furcsa,hogy 23 évesen még senki nem vert meg.
Ne rettegj attól, hogy egyszer ilyen lesz. Mindig is ilyen volt, ez a természettörvény. Csakhogy pontosan az értelmes emberek úgy gondolják, ez esetben a puszta fizikai erőn kívül van más is, ami számít.
Minden rettegés alapja az, hogy nem látjuk át a környezetünket. Ezért hozta létre az ember vallást. Kellett neki egy mindenható, aki megvédi. A tapasztalat azonban azt mutatja, jobb, ha az ember önmagát védi meg. És ha egyedül kevés ehhez, szövetkezik. Azzal a másik emberrel, aki ugyanígy gondolkodik. És ha jól csinálják, együtt nem győzhetők le.
Sajnos ezt sok ember nem érti meg. Különösen nem manapság Magyarországon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!