A mai Neo-Kunok mit gondolnak Szerb Román Bosnyák őseikről?
Nem. Titkon a mai napig ápolják a nomád szokásokat, a szolnoki és a kecskeméti lakótelepek falai között pogány szertartásokat végeznek...
Most komolyan, ember! Hallottál már valakitől olyat, hogy "én kun vagyok!"?
Egyszerűen értelmezhetetlen a kérdésed. Mint azt az előttem szóló leírta, kunok ma már semmilyen értelemben nem léteznek, sem kulturálisan, sem genetikailag, mivel abszolút feloldódtak a kárpát-medencei magyar "tengerben".
Még, ha a 100-150 évvel ezelőtti Magyarországot vennénk, ahol sokan ugyanabban a faluban élték le az életüket, mint a nagy- és a dédszüleik, és esetleg maradtak az ősi kultúrából töredékek az életmódjukban ezáltal, de napjainkban csak egyetlen ember az élete során az ország különböző pontjain él pl. az iskolái, a munkái, és házassága miatt, a belső népességvándorlás az összes társadalmi rétegre kiterjedt és állandó, a kunsági elkerül Pestre, ott megismerkedik egy őrségivel, akivel aztán kimegy Londonba...
A kunságban élők számára hosszú évszázadok óta a világ egyik legmagátólértetődőbb dolga, hogy ők magyarok, a kun-identitásnak már írmagját sem találod.
Te most konkrétan a kunságban élő emberektől vitatod el a magyarságuk, vagy mi sz@ rra akarsz kilyukadni ezzel az egésszel?
Ülj le higgadtan, és tiszta fejjel gondold át, hogy mit akarsz kérdezni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!