Nem lenne célszerű lassan átállítani mindenhol az embereket angol anyanyelvűvé? 2-3 nemzedék alatt menne a dolog nem?
Féléveseknek még nem való szakkör; egy jó kiejtésű, magas szintű beszélő kell hozzá a családba, aki az adott nyelven beszél a kicsivel. Ezt nagyon nehéz megszervezni, hogy minden, és tényleg minden családban lenne ilyen tag, gondolj például Afrikára. Van, ahol nem lenne hasznuk az embereknek a világnyelvből, például a kis Amazonas melletti törzsekben, ahol nincs is szükség semmilyen más nyelvre a törzs saját nyelvén kívül.
Persze az is kérdés, hogy mi legyen az a nyelv, amit így elterjesztenek, és magas szinten művelnek az óvodától kezdve. A legkézenfekvőbb választás az éppen hatalmon levő világnyelv. Ha mást akarnának, akkor nem lehetne dönteni, és csak egy nagy vita törne ki, egyezség nem lenne. Lásd az előző hozzászólókat.
Azért én is az eszperantó híve vagyok. Vivu la Esperanto!
A legcélszerűbb lenne mindenkit magyar nyelvűvé átállítani.
Legalábbis nekünk.
A nyelvújítók most biztos forognak a sírjukban! És még sokan mások akik a hazánk idegen elnyomása ellen küzdöttek....
Érdekes kérdés... Érdekes,hogy hogy juthatott eszedbe. Miért kéne a Földön mindenkinek megértenie egymást? Hogyan választanák ki a megfelelő nyelvet? Nem értem, hogy jutottál erre:)
"Miért kéne a Földön mindenkinek megértenie egymást?"
Teljesen jogos kérdés, és nincs rá meggyőző válasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!