Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Nem lenne célszerű lassan...

Nem lenne célszerű lassan átállítani mindenhol az embereket angol anyanyelvűvé? 2-3 nemzedék alatt menne a dolog nem?

Figyelt kérdés
2010. jún. 8. 00:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
52%
Megelőztél, én is az eszperantót akartam írni, mint kötelező második nyelvet :)
2010. jún. 8. 15:23
 12/18 anonim ***** válasza:
Akkor már lojban, ha mesterséges nyelv akkor mindenképpen törekedjünk valamire.
2010. jún. 8. 20:52
 13/18 anonim ***** válasza:
75%

Féléveseknek még nem való szakkör; egy jó kiejtésű, magas szintű beszélő kell hozzá a családba, aki az adott nyelven beszél a kicsivel. Ezt nagyon nehéz megszervezni, hogy minden, és tényleg minden családban lenne ilyen tag, gondolj például Afrikára. Van, ahol nem lenne hasznuk az embereknek a világnyelvből, például a kis Amazonas melletti törzsekben, ahol nincs is szükség semmilyen más nyelvre a törzs saját nyelvén kívül.

Persze az is kérdés, hogy mi legyen az a nyelv, amit így elterjesztenek, és magas szinten művelnek az óvodától kezdve. A legkézenfekvőbb választás az éppen hatalmon levő világnyelv. Ha mást akarnának, akkor nem lehetne dönteni, és csak egy nagy vita törne ki, egyezség nem lenne. Lásd az előző hozzászólókat.

Azért én is az eszperantó híve vagyok. Vivu la Esperanto!

2010. jún. 9. 14:23
 14/18 BlackSword ***** válasza:
75%
Azt hogy az anyanyelvet megváltoztatni... nyeltem egyet, és inkább nem kommentálom... Az, hogy egy egységes nyelvet mindenhol kellene tanítani nem rossz elgondolás... De az anyanyelvek megszüntetésével elveszne a nemzetek identitása, hatalmas veszteség lenne az irodalomban és magában a nemzetekben is... Egy nemzetet a közös nyelv, a közös identitás tart össze... Nem lenne értelme sem az angolnak, sem egy kisorsolt nyelvnek... Kina jó ellenpélda, hiszen csak az írásuk egységes, de a beszélt része a nyelvnek már teljesen eltérő a tartományok között... Ezt egy kínai haverom mondta... Vagy másik jó ellenpélda a spanyol, hiszen más a spanyolországi spanyol, és teljesen más a dél-amerikai spanyol... szerintem itt is felmerülnének hasonló problémák... A magyar pl teljesen eltér a legtöbb nyelvtől, így nagyon nehéz lenne megtanulni az angol helyes kiejtést, és nehezebb lenne elkerülni a félreértéseket, hiszena beszédben a nonverbális jelek, hatások alkalmazásában az ember a saját anyanyelvéhez van igazodva, ergo szép kis balhé lenne a hongsúlyozás miatt is, főleg egy kétértelmű mondat miatt..
2010. jún. 10. 11:06
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

A legcélszerűbb lenne mindenkit magyar nyelvűvé átállítani.

Legalábbis nekünk.

2010. jún. 10. 12:00
 16/18 anonim válasza:
100%

A nyelvújítók most biztos forognak a sírjukban! És még sokan mások akik a hazánk idegen elnyomása ellen küzdöttek....

Érdekes kérdés... Érdekes,hogy hogy juthatott eszedbe. Miért kéne a Földön mindenkinek megértenie egymást? Hogyan választanák ki a megfelelő nyelvet? Nem értem, hogy jutottál erre:)

2010. jún. 13. 14:30
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

"Miért kéne a Földön mindenkinek megértenie egymást?"

Teljesen jogos kérdés, és nincs rá meggyőző válasz.

2010. jún. 13. 16:22
 18/18 anonim válasza:
szerintem a magyar embereket kiskoruktól kéne angol nyelven tanítani meg persze magyarul mert az az anyanyelvünk,de így lenne lehetőségük nagyobb korukban más nyelvet is tanulniuk
2010. júl. 6. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!