Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Nem lenne célszerű lassan...

Nem lenne célszerű lassan átállítani mindenhol az embereket angol anyanyelvűvé? 2-3 nemzedék alatt menne a dolog nem?

Figyelt kérdés
2010. jún. 8. 00:16
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
93%
Az egyes nemzetek sajátos kultúrája veszne el, ha eltűnne az anyanyelvük. Gondolj az irodalomra. Egyik nyelvről a másikra nem tudsz egy szöveget lefordítani úgy, hogy az ne veszítsen valamennyit a tartalmából, hangulatából, humorából stb.
2010. jún. 8. 00:30
 2/18 anonim ***** válasza:
90%
Nem lenne célszerű mindenkit megtanítani kínaira??? Azt már többen beszélik. Remélem érzed a kérdésed mennyire hülye....
2010. jún. 8. 00:42
 3/18 anonim ***** válasza:
98%
Nem lenne értelme, sőt káros lenne. Ha az egész világ angolszász kultúrájúvá válna, azzal sokat butulna. Kevés dolog van, amiben az angolszászok a legjobbak.
2010. jún. 8. 00:48
 4/18 anonim ***** válasza:
97%
unalmasabb lenne a világ, ha csak az az egy nyelv létezne.
2010. jún. 8. 00:54
 5/18 anonim ***** válasza:
88%
Kezdd el te, és meg ne szólalj többé magyarul. Igen, irtóra célszerű lenne, wazze... Mond neked valamit az a szó, hogy "kultúra"? Gyanítom, nem...
2010. jún. 8. 01:12
 6/18 anonim ***** válasza:
91%

Alapvetően másképpen fogalmaznám meg a kérdést, ami arra irányulna, nem e kellene minden országban tanulni angolul? Mert erre a válaszom személy szerint igen, mégpedig a világ gazdasági és kereskedelmi kommunikációja kényszerít erre. És miért angol? Miért nem német, francia, szlovák, vagy a már említett kínai?

Sokan, akik csak harapják az angolt azt gondolják, hogy csak szavak egymás után, és már beszélik is a nyelvet. Igen, és nem.

Az angol nyelv sokkal összetettebb, de nagyon jó alap, hogy valóban: Ha csak a szavakat teszed egymás után, már egész jó pontossággal lehet meghatározni, mit akartál mondani, és szerintem ebben rejlik az értéke. Ha megnézed a németet akár, olyan összetett, hogy egy helytelen főnév, vagy egy egyszerű vessző rossz helyen teljesen megváltoztatja a mondat jelentését.A kínai szintén: Sok kínai nem beszéli, nincs egységes kínai nyelv, különböző dialektusok annyira különböznek, hogy pl egy északi és egy dél-kínai még csak hozzávetőlegesen sem tudja, mit akart tőle a másik. Ők a kantoni dialektust határozták meg központiként, de elég lassan terjed. Na mármost, ha egy nyelv egy darab országon belül sem egységes, hogyan lehetne világnyelv?

2010. jún. 8. 07:31
 7/18 anonim ***** válasza:
84%

Célszerű lenne, de sok veszteséggel járna, például ami az irodalmat illeti. Elveszne az identitás egy része.

Az egy nyelvű világ sokkal szegényebb lenne. Sokan nem férnének hozzá a klasszikusokhoz, mert miért is tanuljanak meg egy (holt) nyelvet csak az irodalmáért? Semmi anyagi haszon nincs belőle.

2010. jún. 8. 09:11
 8/18 anonim ***** válasza:
91%
Nem létezik egy nyelvű világ. Ha mindenki angolul tanulna, egy idő után kialakulna magyar-angol, német-angol, kínai-angol, ahogy most is erős különbség van a különböző népek angolja között. Akár anyanyelvi szinten is, lásd ausztrálok parasztos beszéde például. Vagy nézd meg kínát, ott kínaiul beszélnek, és mégsem értik meg mindenhol egymást. Nem lehetséges 7 milliárd embernek egy nyelvet beszélnie.
2010. jún. 8. 09:55
 9/18 A kérdező kommentje:

köszönöm az jóindulatú hozzászólásokat.Én úgy képzeltem el, hogy a gyerekek fél éves koruktól angol szakkörbe járnak, és természetesen a szülők is, hogy tudjanak a csöpséggel kommunikálni!

amúgy felőlem lehet magyar is a kiválasztott világnyelv...mondjuk én kisorsolnám...

2010. jún. 8. 10:25
 10/18 anonim ***** válasza:
83%

A kérdés egy olyan problémát akar körüljárni, amire szerintem más megoldás kellene.

Nem az anyanyelvet kellene megváltoztatni, de a második nyelv már lehetne mindenhol azonos. Kár, hogy pl. az eszperantó nem terjedt el, szerintem sokat nyernénk azzal, ha azt is beszélné mindenki a saját anyanyelve mellett. Megmaradna a kultúra is, de volna közös nyelv, közös alap pl. az üzleti életben.

2010. jún. 8. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!