Milyen könyveket olvassak?
Érdekel a filozófia de nem akarok filozófia szakra menni egyetemre inkább csak úgy hobbyból olvasgatnék viszont nem tudom hol kezdjem..
Milyen könyveket olvassak?
Szia! :)
Én viszonylag sokat olvastam filozófiát, de én sem járok filozófia szakra, csak nagyon szeretem.
Nem tudom gimis vagy-e, de ha gimiben tanultál filozófiát ,az is lehet egy kiindulási pont. Volt olyan téma ami megfogott? Kezdheted azzal is akár.
Amit még tudnék ajánlani az az , hogy nézz utána milyen területei vannak a filozófiának - pl nyelvfilozófia, etika,esztétika stb.- és ezek közül válassz egyet(esetleg többet) ami tetszik és ebben mélyedj el kicsit jobban.
Esetleg kereshetsz korszak alapján is.
Általánosságban véve egyébként én lehet hogy az ókori filozófusokat ajánlanám kezdetnek. Ők szerintem többé-kevésbé érthetőek ,bár ez természetesen műtől is függ.
Amit konkrétan én jónak tartok:
Seneca és Marcus Aurelius.
Én olvastam már tőlük és amolyan életbölcsességek, amik szerintem a mai világban is hasznosíthatók.
12:13 vagyok.
Ajánlok még egy könyvet, filós téma de irodalmiasan írva. Én személy szerint fantasztikus ötletnek tartom ezt a könyvet , de lehet másnak más a véleménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!