Nagyon érdekel az ókor! Milyen könyveket olvassak még el?
Az egyetemi tankönyveket és szöveggyűjteményeket (amik az Osirisnél jöttek ki) ismerem. Meg elolvastam még a következőket is (csak azokat írom, amelyeket hasznosnak találtam, és amelyek eszembe jutnak);
Clark: A világ őstörténete
Klima: Mezopotámia
Oppenheim: Az ókori Mezopotámia
Klengel: Az ókori Szíria története és kultúrája
Klengel: Nomádok az ókori Elő-Ázsiában
Wojtilla: A mesés India
Németh: A polisok világa
Pallotino: Az etruszkok
Alföldy: Római társadalomtörténet
Ti mit ajánlotok még?
Köszi a választ!
Coulanges könyve azt hiszem ókori község címmel jött ki magyarul, még nem olvastam különben.
Viszont néhány antik auktort már olvastam, például Suetoniust, az különösen tetszett.
Gibbon könyve a mi megyei könyvtárunkban csak angolul van meg sajnos;
Elég jól tudok angolul, de nem szeretek angolul olvasni, főleg nem majdnem hétszáz oldalt.
Egyébként nem olyan szerteágazó az érdeklődési köröm. Az ókor az egyik mániám. Van még néhány, de nálam ezek csak hobbik.
Én egy regényt tudok ajánlani.
Mika Waltari: Szinuhe
A korábbi hozzászóló mellé állnék, Kákosy valóban kihagyhatatlan.
Ha pedig tudsz angolul, akkor nem kedv kérdése az olvasás. Akkor az, ha nem tudsz, és magadban erőlködsz a forditással.
Nos, én 3 nagyon jó kis regényt ajánlanék, kikapcsolódásképpen ami ókori világba kalauzol el téged. Én imádom mindhármat, és ha szereted az ókori történelmet akkor neked is tetszeni fog.
1. Robert Graves: Én Claudius
2. Robert Graves: Claudius az isten.
2. Steven Saylor: Róma
Hahn István: Karthágó
Serge Lancel: Hannibál
szépirodalom, ha érdekel, Spiró György: Fogság
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!