Nagyon érdekel az ókor! Milyen könyveket olvassak még el?
Az egyetemi tankönyveket és szöveggyűjteményeket (amik az Osirisnél jöttek ki) ismerem. Meg elolvastam még a következőket is (csak azokat írom, amelyeket hasznosnak találtam, és amelyek eszembe jutnak);
Clark: A világ őstörténete
Klima: Mezopotámia
Oppenheim: Az ókori Mezopotámia
Klengel: Az ókori Szíria története és kultúrája
Klengel: Nomádok az ókori Elő-Ázsiában
Wojtilla: A mesés India
Németh: A polisok világa
Pallotino: Az etruszkok
Alföldy: Római társadalomtörténet
Ti mit ajánlotok még?
8-as, köszönöm az egyetértést:)
ha már regények irányában mentünk, kisgyerekkoromban nagyon tetszett Balázs Sándortól a Viharfelhők Róma felett... kettő részből áll egy kötetben: Hannibál a kapuk előtt; Reng a föld Itáliában - az első értelemszerűen Hannibál életéről, az akkori Rómáról, Karthágóról, a második pedig a Spartacus-féle rabszolgafelkelésről szól. A két rész kapható külön-külön is. :)
A Karthágó c. könyv érdekel. Úgy látom árulják is az antikvárium.hu-n ( [link] de nem a legolcsóbb, ahhoz képest, hogy egy használt könyvről van szó.
A többiek válaszát is köszönöm, de a regények nem különösebben érdekelnek.
Kákosy Ré fiai c. könyve később megjelent az osirisnál Az ókori Egyiptom története és kultúrája címmel, én ezt egy egyetemi tankönyvnek tartom.
Annyi pénzem nincs, hogy minden ókorral kapcsolatos könyvet megvegyek, de az egyetemi tankönyvek azért megvannak, konkrétan ezek;
[url= [link]
A Ferenczy-Maróti-Hahn: Az ókori Róma története volt régebben használatos az egyetemeken, de ezt már felváltotta a Havas-Hegyi-szabó-féle Római történelem, van szöveggyűjteményem is.
A görög történelem tankönyvet és szöveggyűjteményt Németh György szerkesztette.
Kákosy könyve szerintem szintén egyetemi tankönyv.
Valamint van egy ókori keleti chrestomathiám, azt hiszem rendes keleti tankönyv nincs is.
Látom Kínáról még nem nagyon volt szó, de Henri Maspero könyve alapműnek számít a témában. Az apja, Gaston Maspero pedig a Közel-Kelettel foglalkozott. Ezeknek is utánanézhetsz.
Amúgy meg a késő római történelem kapcsán egy érdekes és újabb könyv Adrian Murdochtól Az utolsó pogány. Iulianus császár életéről szól.
Köszi a tippeket. Gaston Masperonak újranyomták az ókori Egyiptomról és a zsidókról írt könyveit.
Kínáról nem sokat olvastam még sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!