A boxmeccsek a sportolók számára sportfogadásnak minősülnek?
Sziasztok!
A kérdés jogtudományhoz tartozik.
Nem vagyok ugyan nagyon otthon a box-ban, de amennyire tippelni tudom, fizetős tornáknál a versenyzők X pénzt bedobnak a közösbe nevezési díjként, és helyezésük alapján vagy visszakapnak többet, vagy semmit, ha kiesnek.
Van az egész történet körül a bámész tömeg, akik esetleg fogadnak egy-egy meccs kimenetelére. Az ő számukra egészen biztosan tudom, hogy sportfogadás / szerencsejáték bevétel az a pénz, amit nyerhetnek. De mi a helyzet a versenyzőkkel? Az ő számukra is sportfogadásból származó bevételnek minősül, ha nyernek, és bezsebelik a torna győztesnek járó pénzt? Ő rájuk milyen szabályozás vonatkozik?
Az is érdekelne, milyen szabályozás vonatkozik a torna házigazdájára, ha a nevezési díjból tesz el %-ot a torna egészének lebonyolításáért? (Nem tudom, hogy abból is eltesz-e pénzt az alkalmazott gyakorlatban, de ha igen, az neki szerencsejátékok szabályozása alá tartozó bevétel?)
A profi sportvilág vélhetően nem annyira logikus, mint inkább szokványos, szóval én magam neki sem állok okoskodni a kérdésben, hogy logikailag mi micsoda, és megkérnék rá másokat is, hogy csak akkor írjanak véleményt, ha biztosan tudják, és nem csak "úgy gondolják" - a logika ugyanis nem mérvadó. Érdekelne bármilyen konkrét tény, amit vélhetőleg jogászok, vagy gyakorló sportolók tudnak nekem adni, ha éppen olvassák ezt a kérdést (vagy gyakorló sportolók közvetlen ismerősei, akik megkérdezhetik őket), vagy tippek is érdekelnének forrás anyagokra, hogyan és hol nézhetek utána a válaszoknak én magam. Köszönöm.
Te miről beszélsz?
Most volt hogy a Mayweather meccsre már kiárultak 14 milliárd forintért jegyeket.
Ennyi.
Teljesen olyan mint bármely más verseny. pl. szavalóverseny ahol a fődíj x Ft
Csakhát ez mivel sport, így nyílván vannak nézők is, az elkelt jegyek árából kapnak x összeget.
Másképp már nem tudom neked elmondani,az előttem szólók megválaszólták, csak neked vannak furcsa elképzeléseid.:)
Köszönöm a tippet, de a kérdés még egy kicsit pontosabban az volt, hogy a szerencsejáték felügyelet Magyarország területén konkrétan a box esetében azt a bevételt spotfogadás és szerencsejáték tevékenységből származó bevételnek minősíti-e?
A szavaló versenyek meg nem tudom én mik egy egészen másik terep. Főleg a bevételek mennyiségében. Nincs közöttük jogilag megfeleltethetőség.
A kérdésem pedig csak annyira furcsa, amennyi eltérés tud lenni a logika és a jog között. Történetesen van közöttük eltérés nem kevés esetben. Jelen esetben nem tudom mennyi. Azért tettem fel a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!