Az alkohol, nikotin, koffein drognak minősülnek. Akkor miért nem nevezik annak őket, amikor mind a 3 addiktívabb, mint a THC?
4: Talán nem kéne ismeretlenül fröcsögni meg anyázni hülyegyerek. Te beszóltál én válaszoltam.
Amúgy egy apróság.
Az minősül drognak, ami az elmére hat. Pl az alkohol, THC stb. Ebből az alkohol az, ami sajnos legális. De annyira beleivódott a kultúrába, hogy szinte kiirthatatlan.
A nikotin és a koffein egészen másképp működik. az általuk okozott függőség csak látszólagos, mert egyszerű testi okai vannak és pár hét alatt megszűnnek az elvonás okozta tünetek is.
5:
Kis pontosítás
Ezek minősülnek drognak.
A nikotin és a koffein nem pszichoaktív szer. Ezzel együtt persze nem egészséges a fogyasztásuk de ilyen értelemben nem minősülnek drognak.
Ha már wikipédia linket másolsz akkor olvasd el az angol "Drug" cikket a wikipédián. :)
A legelső képp jobbra fent épp a koffeint említi meg mint legtöbbet fogyasztott pszichoaktív szert. Azon persze lehet vitatkozni hogy az angol drug szó mennyire feleltethető meg a magyar drog kifejezésnek, szerintem ez egy parttalan vita mivel a drog alapvetően köznyelvi kifejezés így a konkrét definíciója kontextustól függően változhat, nincs kőbe vésve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!