A történelmet a győztesek írják - mondta volt Sir Winston Leonard Spencer Churchill.
Szóval...
Vannak összeesküvés elméletek, amik tényekkel alátámasztva cáfolják a történelmet. De így világtörténelemre vonatkoztatva kicsit nehéz lenne elmondani és nem is tudnánk mindent. Egy érdekesség..
Pearl Harbor
Tény hogy amerika is be akart lépni a 2. világháborúba de a közvélemény háború ellenes volt. Erre észrevétlenül, meglepetésszerűen, bejelentés nélkül berepülnek a japánok lebonbázni pearl harbort..Meglepetésszerűen, miközben javában dúlt a 2. világháború és az amerikaiak is nagyítóval figyelték a földet a vizet és a levegőt. És csiribú csiribá máris be tudtak lépni a háborúba amiből aztán hasznot is húztak. Meg ott van 911..az is egy megrendezett dráma volt, meg még millió egy dolog van. pl a magyarság történelme, eredete
Egyik se. A történelem múlt és megváltoztathatatlan. Azonban a te tudásod véges, nekem lehet sokféle célom, és az én tudásom is véges. Ezért közölhetek veled téves dolgokat véletlenül, szándékosan, te pedig ezt elhiszed. Így "változik meg" a történelem. Eddig azt hitted, az 1848-as forradalom után Haynau egy csomó embert kivégeztetett, én bemesélem neked, hogy csak keveset és sokat megmentett, ha elhiszed, "változott" a történelem, ha nem hiszed, nem változott, csak én próbálkoztam.
Ha ez sok emberrel történik, és sokan elhiszik, akkor úgy tűnhet, mintha Haynau tényleg egész rendes ember lenne (hiszen sokan mondják), de ettől ő még nem az. Nem az az igazság, amit sokan mondanak, hanem ami kiáll sok próbát, ellenvetést, kritikát, mégse változik.
"pl a magyarság történelme, eredete"
3-as azért jó lett volna ha hozzáteszed melyikre gondolsz?
A hivatalosan terjesztett ámde egyértelmű hazugságra, vagy jószándékú ámde önjelölt történészek által összeállított 10-20 elmélet egyikére?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!