Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mi az oka a magyarul beszélő...

Mi az oka a magyarul beszélő cigányság archaikus nyelvhasználatának?

Figyelt kérdés

Élőbeszédben és zenében is megfigyeltem már, hogy a magyarokhoz képest archaikusabb formát használnak, kivételt képeznek a magyarok közül az elszigetelt helyen élők. Nyelvészetileg különösnek találom, hogy az együttélés és a média hatásának ellenére megtartották ezt a különös szokást. Olvastam korábban, hogy a beások a román nyelv archaikus változatát használják, tehát ez nemcsak a magyar nyelvűekre jellemző.

Bár általánosságban tettem fel a kérdést, természetesen nem vonatkozik mindenkire.

2017. máj. 19. 20:50
 1/8 anonim ***** válasza:
78%
Talán azok a cigány csoportok kulturálisan elszigeteltek, vagy szándékosan elhatárolodtak, így mit sem változott, fejlődött a nyelvhasználatuk.
2017. máj. 19. 21:02
 2/8 anonim ***** válasza:
17%

Igen archaikus mondatot hallottam a

minap:Van csigid te he?

Ez pl.egy gyöngyszeme a kultúrájuknak.

2017. máj. 19. 21:12
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Képtelenek a fejlődésre.
2017. máj. 20. 08:29
 4/8 anonim ***** válasza:
39%

A 2. válaszoló által hallott archaikus népcsoport tagjától hallott

kérdés fordítása magyarra:Kedves barátom,érdeklődnék,hogy meg tudnál e kínálni egy szál cigarettával,remélem merész kérésemmel nem sértettem meg esedékes

elmélkedésedet!?

2017. máj. 20. 14:46
 5/8 anonim ***** válasza:
45%
Ha mi magyarok nem leszünk az a cigányság végét is jelenti.Az élősködő elpusztul a gazdatest nélkül.Ezt nevezik racionalizmusnak.
2017. máj. 20. 14:54
 6/8 anonim ***** válasza:
15%
#5 inkqbb rassziznusnak nevezik ezt
2017. máj. 20. 16:03
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
A rassziznus nem érthető,tanulj tovább,de ne egyetemen.
2017. máj. 20. 16:35
 8/8 anonim ***** válasza:
31%
#7 undorito vagy (:
2017. máj. 20. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!