A romák milyen rasszba sorolhatóak és mik a tipikus rasszjegyeik?
A roma nép köztudottan Indiából származik,tehát valószínűleg kevert rasszú,azaz europid-ausztralid,esetleg mongolid.
A rasszjegyeiket pedig hosszas lenne leírni,de általában középmagas és vékony testalkatúak,sötét színkomplexióval,ami igazolja,hogy trópusi környezethez alkalmazkodtak.
Nagyvonalakban ennyi.
"europid-ausztralid,esetleg mongolid."
Lehet,hogy rosszul fogalmaztam,ezért talán helyesebb lenne úgy leírni,hogy "europid-ausztralid,de feltételezhetően mongolid népekkel is elkeveredtek".
Köztudottan...
Egyébként valószínű, inkább szemita származás van bennünk legtöbb, de fogalmam sincs, milyen ilyen irányú kutatások voltak, még azt sem tudom, jelenleg az antropológia még elismer-e ilyen kategórát, hogy "szemita" v. "sémita". Amúgy érdekességként:
Hogy milyen rasszba tartoznak?
Hát, ez jó kérdés... Az attól függ !!
Van akin nem látszik, mivel teljesen olyan mint bárki más..
Az pedig más, hogy kérdés, hogy barna bőrű, és te hogy fogadod el. Minden egyéb identitás kérdés...
No meg milyen, maga az ember, az viszont nem bőrszín függő.
Mindíg az számít, hogy milyen ember az illető
Illetve a személyisége, nem pedig a hovatartozása.
Kedves Kérdező! Én egyet nem értek: miért egyszerűbb ide beírni, mint rákeresni pl. a Google-ban a "roma nép eredete" szavakra.
Meglepően sok tanulmányt dob fel, ha szeretsz bogarászni, olvasni.
A kérdésedre ugyanis igen sokféle elmélet született, vagyis igazából ma se tudják pontosan a cigány nép eredetét, sztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!