Szerintetek létrejöhet egy cigány állam, vagy cigány autonóm terület? Akár Magyarországon vagy azonkívül.
Mostanában több írás is foglalkozik a kérdéssel.
Csak két cikk (ne a portált nézze senki. Csak rákerestem.)
- [link]
És egy újabb: [link]
Szerintem a mai modern világban új nemzet már nem jöhet létre. Hiszen pl a magyarság vagy a románság esetében olyan összetevők szerepelnek, mint a nyelvújítás vagy a romantikus irodalom, ami lehetségessé tette a mai megjenésük. Szerintem a cigányság ilyen igénye már teljesíthetetlen. Főleg, hogy értelmiségiek híján vannak. Meg ha itthon létrejönne egy autonóm terület, mi értelme lenne, ha a magyar nyelv domináns lenne? A cigány nyelv sehol sincs irodalmi (standard) állapotban. Semmilyen téren nem tudna egy cigány állam a kultúrára támaszkodni.
Szerintem.
1: nem szakadhatna le terület az országból, több okból se. Csak hogy kettőt említsek: tiltja az alkotmány, illetve kb 9-9,5 millió ember ellenállása fél-1 millió ellenében.
2: a cigányok nem akarnak saját államot. Nagy részük ( már elnézést a kifejezésért, de ez az igazság ) élősködik, aki meg dolgozik és normális életet él, teljesen nyugodtan el van Magyarországon.
Szóval nem, nem jöhet létre cigány állam.
Viccelsz? Önállóan életképtelen népség, olyan "államuk" is lenne.
Amúgy meg csak a szájuk jár.
Igazából ezek a válaszok is csak a szokásos sablonszövegek...
De, akit érdekel küldök képet.
"Igazából ezek a válaszok is csak a szokásos sablonszövegek..."
Ezek a "sablonválaszok" csak a valóságot mutatják! :P
El sem tudom képzelni miféle csóró, putri államot tudnának fenntartani.
Egyetértek az előttem hozzászólókkal: élősködők nem tudnak úgy életben maradni, hogy nincs kin élősködni. Egy állam fenntartása munkával, gondolkozással járna, esetleg vinnének be fehér bevándorlókat gondolkozni, dolgozni? Vagy hogy gondolod ezt?
De ha mégis létrejönne egy ilyen állam, én nagyon boldog lennék. Csak annyit kérnék, hogy jó messze legyen, és mind menjen oda lakni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!