Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Széchenyi István szifiliszes...

Széchenyi István szifiliszes volt?

Figyelt kérdés
Történelemtanárom mondta ezt, de interneten nem találtam erről semmit, és megszoktam már hogy néha "nagyot mond", csak hogy érdekesebbé tegye az órát.

2017. ápr. 29. 13:43
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem nehéz az interneten találni ezt-azt.

[link]

"A könyv másik lényege Széchenyi erotikája, azaz inkább szerelmi élete. [...] A tét voltaképpen nagy: azt akarja bizonyítani, hogy Széchenyi nem volt vérbajos, és szerelme, Karolina, nem szifiliszes fertőzés miatt, hanem tüdőbajban hunyt el."

Ez alapján legalább annyi elmondható, hogy nem a tanárod fejéből pattant ki a dolog.

2017. ápr. 29. 14:29
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen ezt természetesen én is megtaláltam. De ez nem sok azért.
2017. ápr. 29. 15:06
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ilyenkor van az, hogy ha jobban bele szeretnél mélyedni Széchenyi István kukerójának az egészségi állapotába, akkor követed a forrást, és megveszed a könyvet vagy elmész a könyvtárba. Abban benne lesz részletesen Széchenyi vélt vagy valós nemi betegségeinek története.

A téma egy elég szűk réteget érdekel, és mivel különösebben nem releváns Széchenyi munkásságát vagy halálát illetően, így más, jobb forrást aligha találsz.

2017. ápr. 29. 19:13
 4/4 anonim ***** válasza:
egy dokufilmben volt róla szó h időskorában megőrült és egy osztrák diliházban kiszakadt rajta egy heg, amiben szifilisz volt és így halt bele
2017. ápr. 29. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!