Szcientológiáról vélemény?
Egyik nap néztem részletesen utána, hogy is van ez a ''vallás''. Miért hisznek benne ennyien , többek között több filmsztár, és egyéb híres emberek. Szerintem akkora marhaságok vannak benne, mi szerint például DC-3-as űrhajóval egy vulkánba dobták a lélekszivóval összegyüjtött ürlényeket, és egyéb mások is.. L. Ron Hubbard alapította ugye ezt az egyházat, és erre olyan nyilatkozott '' hogyha pénzt akarsz keresni, írj könyvet , ha nagyon sok pénzt, akkor alapíts egyházat''. Most ezek után ki hisz ebben? Nem tudom megérteni.
Mi a véleményetek ezzel kapcsolatban?
M
A háború jobb módszer, mint az emberek kihasználása hátulról támadva őket... ez az én véleményem.
És a kereszténység azért jó, mert adhat egy hitet, amihez érdemes "közeledni". Nekem is volt már pár olyan helyzetem, amiből azt gondoltam, hogy végem van. Bevallom, hogy Istenhez beszéltem (nem imádkoztam), és végül nem is értem miért, de nem történt meg... Ez most így hülyén hangzik, de nem árt egy kis hitet vinni az emberekbe.
Agykontroll. Azért nevezik agykontrollnak, mert az agy alfa-hullámait használva lehet elérni valamit. Amúgy meg semmi köze nincs az egésznek az agyhoz.
Szóval istent sem úgy képzelem el, mint a görögök, hanem mint egy energia, ami akármi lehet.
Elég zavaros amit mondok, de érdemes elhinni.
Viszont nekem egy Xenu nevű lény, ami lelkeket visz el, és a galaktika ura, az egy kicsit sok. Pláne egy olyan szájából, aki egy sci-fi író.
Szóval a keresztényeket sem kell isteníteni, de tény, hogy egy zuhanó repülőn sincs ateista.
Nekem az a furcsa, hogy ezt az állítólagos idézetet én még sehol sem láttam leírva, talán nem is mondta sohasem az alapító, legalábbis én nagyon megkérdőjelezem ezt.
A Szcientológiában nem kell hinni. Egyszerű adatok az életről és kész. Használni kell, ha beválik OK, ha nem, nem. Írok egy példát. A párkapcsolatokról azt mondja ez a vallás, hogy a kommunikáció az alapja. Már az elejétől fogva nyíltan beszéljetek egymással, ne legyenek titkolózások stb. Szerintem ez teljesen korrekt.
Az meg, hogy vannak furcsa "űr"-ös elképzelések, nem tudom, én ezt a DC3-as cuccot még nem olvastam, amiről írsz. De ha belegondolsz, Istenről beszélni, aki mindent hall és mindent lát és megbüntet téged, ha nem vagy jó... hát persze, ez is legalább annyira irreális. Ha nem méginkább.
Szerintem minden vallásban az a jó, hogy valamennyire felelősségre tanít: ne lopj, ne csald meg a feleséged, a barátaid segítsd stb. Ezzel nincs semmi gond, az űrhajósokkal meg nem is kell foglalkozni.
Kedves kérdező!
Nem tudom, hogy mennyire néztél részletesen utána és hol. Mert annyi hülyeséget írnak róla, hogy az néha még engem is meghökkent, pedig közel 10 éve vagyok az egyházban és elég sok mindent tapasztaltam. :-)
Azért "hisznek" benne ennyien, mert jó! Erre még nem gondolt senki? Mert működik. Keményen működik. Ezt íz űrhajós hülyeséget meg el kell felejteni.
Olvasd el ezt a könyvet:
Akár könyvtárból kölcsönözd ki, ha nem akarsz pénzt áldozni rá. Olvasd el és nézd meg, hogy miben "hisznek" ezek az emberek.
Azért nem tudod megérteni, mert hülyeség. Idióta adatokat terjesztenek róla. És ha ez így lenne, akkor valóban csak kevés ember csatlakozna hozzá.
Hazug gazemberek, nemzetellenes árulók!
Hubbard a hamis próféta fogalmát abszolút kimeríti. Hogyan lenne egy olyan ember szava hiteles, aki bigámista, notórius törvényszegő, agresszív állat, akinek a fia öngyilkos lett?
Szégyen, hogy ennyire tudnak még a mai napig is kaszálni az emberi naivitásból!
"Ezt íz űrhajós hülyeséget meg el kell felejteni."
Miért is kell elfelejteni? Mert kínos a szektatagoknak?
"Ráadásul a szcientológia nevében nem követtek el olyan szörnyűségeket,"
a k*rva nayád, egyik rokonomat majdnem kisemmizték!
Ki kell benneteket végezni!
Így van, utolsó!
Felháborító, hogy a szerzetesi csoportjuk valójában kelet-európai munkaerő beszervező, akik kiviszik a szegényebb országokból a megzavart embereiket rabszolgamunkára a tengerentúlra (Californiába, a SZ. E. bázisára)! A személyes iratokat elveszik tőlük, gyakorlatilag éheztetik őket és kemény fizikai munkát végeztetnek az ottaniakkal. A kintmaradást kényszerházasságokkal oldják meg, és a hazatelefonálás és a levélírás felügyelet mellett történik. Ha valaki teherbe esik, a babát elvetetik, a szerelmi kapcsolatok alapból tiltottak. A titkosszolgálatuk, az OSA figyeli őket (meg úgy egyébként az országokat, ahol van az Sz. E.-nek központja, a nyíltan ellenállókat üldözik és fenyegetik), és ha megszegik a szabályokat az emberek, akkor megbüntetik őket. Ez abból áll gyakran, hogy vagy enni nem kapnak, vagy nem hagyják őket aludni.
Ezek mellett folyamatos a lelki terror, mindennaposak a megalázások és a kegyetlenség.
Úgy gondolom, L. R. H. és az egész átkozott bandája a hamis próféta esetének tökéletes élő példája! Normális ember nem ad olyannak a szavára, aki ötször ült börtönben adócsalásért, a gyerekei közül az egyik öngyilkos lett, a többi élő a mai napig gyógyszereket szednek, hogy a mindennapokban elfogadható elmeállapotban tudjanak élni, valamint azért tartózkodott sztinte mindig nemzetközi vizeken, hogy ne tudják felelősségre vonni a hatóságok.
röviden: csapda
hosszabban: csapdák csapdája
még hosszabban: bekötik a lelked és elveszik a pénzed
Rendkívül egyszerű a helyzet: ha te nem csinálsz semmi rosszat, nem félsz a törvénytől.
Ezeket a világ minden országának titkosszolgálata és az FBI is figyeli - nem is véletlenül alap az a szektánál, hogy semmi belsős dologról nem lehet kidumálni...
Az meg jó lenne, ha a moderátorok törölnék a propagandisták linkjeit tartalmazó válaszokat, ugyanis az oldal szabályzata világosan kimondja, hogy reklámozni nem lehet! Köszi! Puszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!