Szcientológiáról vélemény?
Egyik nap néztem részletesen utána, hogy is van ez a ''vallás''. Miért hisznek benne ennyien , többek között több filmsztár, és egyéb híres emberek. Szerintem akkora marhaságok vannak benne, mi szerint például DC-3-as űrhajóval egy vulkánba dobták a lélekszivóval összegyüjtött ürlényeket, és egyéb mások is.. L. Ron Hubbard alapította ugye ezt az egyházat, és erre olyan nyilatkozott '' hogyha pénzt akarsz keresni, írj könyvet , ha nagyon sok pénzt, akkor alapíts egyházat''. Most ezek után ki hisz ebben? Nem tudom megérteni.
Mi a véleményetek ezzel kapcsolatban?
M
Van Jedi vallás is
Mindkettő hülyeség
A Jehovák és a Hitgyülisek sem piskóták,de ez a társaság egy aljas, beteg emberek gyülekezete. Vagyonosokra vadásznak,ha sikerül őket beszervezni,akkor elvárják,hogy a vagyonukat az egyháznak adják. Aki egyszer bekerül közéjük,soha többé nem tud megszabadulni. Nagyon sok nyugati államban betiltották őket.
Van egy emberi jogokkal foglalkozó szervezetük,ami fŐleg a pszihiátriai betegek "érdekében" tevékenykedik. Szerintük ezeknek a betegeknek nem lenne szabad intézetben lenniük,gyógyszert kapni stb.
A városunkban egy ilyen betegeket ápoló intézetet támadtak meg. Több embert letartóztattak,mert állítólag fajtalankodtak a betegekkel. Ezt két elbocsátott dolgozó tanúsítja (akik nem végezték rendesen a munkájot,egyéb okok is voltak),és egy olyan beteg,aki ön és közveszélyes.
Ideje lenne,hogy ezt a társaságot nálunk is betiltsák.
Pont ez a lényege. Hogy a szerencsétlenek előrébb jussanak, azért fizetniük kell VAGY elmenni "önkéntesnek" (azaz güriznek éhbérért), ha nem olyan tehetősek.
Így szépen, lassan haladnak előre a ranglétrán, közben megszakad minden kapcsolatuk a külvilággal, mert jelenteniük kell a környezetükről (mint itt az "átkosban"), és bizony, a családtagok nem szokták jó szemmel nézni ezt a szektásodást, és ezért az "egyház" őket veszélyesnek bélyegzi, így elvárja a tagok elhatárolódását tőlük.
Így miután valaki a teljes vagyonát, családját, idejét vagyis a fél életét feláldozta az "egyházért", az már nem fog röhögni, amikor a végső szinten az arcába köpik a "Xenu űrlénylord és DC-3 űrhajói" meséjét, hanem kénytelen elhinni, mert különben a több évnyi munka értelmét vesztené...
Amúgy ezért utálják a pszichológusokat és pszichiátereket a szcientológusok, mert ők a "lelkileg labilis" emberekre hajtanak, azokat palizzák be és zsákmányolják ki (főleg anyagilag).
Nem hisznek benne sokan (az egész világon talán 50-100 ezer), szóval nem olyan vészes.
Magyarországon elég sokan vannak (kb. 1-5 ezer), ezért itt elég feltűnőek.
Hogy hogyan lehet mindezt a marhaságot elhinni, azt leírtam egyszer részletesen:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!