Milyen lesz a vélemény/szólás szabadság?
Nem korlátozódik csak épp nem tudják majd elmondani. Viszont aki nem tudja elmondani a saját véleményét az egyálltalán számít? Mármint téged érdekel mondjuk egy olyan ember véleménye aki nem tudd 1 értelmes mondatot se kinyögni? Engem biztos nem, hiszen ha ez se megy neki akkor agyilag zokni. Az ilyennek milyen véleménye lehet?
Egyébként szerintem pl. 50 év múlva valszeg olyan lesz a véleméyn nyilvánítás, hogy Zsír meg Foss, oszt ennyinél megáll, indoklásra valszeg már nem futja majd.
"És lehet az embereket direkt ilyen módon lebutítani?"
persze joshi
Maunika show stb
Kedves Kérdésíró!
Az általad vázolt kép igen elszomorító, de ugyanakkor sajnos van valósáalapja... Talán az egik magarázat az internet és a média... Manapság a média világában az ember kézhez kap minden információt... ha élhetek ezzel a kifejezéssel: konyhakészen, vagy esetleg teljesen készen... Rengetegszer kapunk olyan információkat, melyeket már nem kell értelmeznünk, hiszen azt már valaki megtette helyettünk, mondhatni a szánkba rágták... és így nem készeti semmi az embert a gndolkodásra...
A másik -szerintem- jelentős probléma a kortárs irodalomban kereshető, amit valljunk be -nevek nélkül- hatalma szinvonalbeli esésen ment át... Habár népszerűségük töretlen, nem képviselnek igazán irodalmi értéket...
A harmadik -általam problémának vélt- tény pedig az, hogy a mai fiataloknak nem derogál az olvasás... Mivel az ugye nem ivat... (persze itt is tisztelet a kivételnek, kikről szeretném ha egyre többen lennének) ...így nem csak a szókincsük, hanem a kifejezési módjaik száma is erősen korlátolt...
Remélem, hogy az általad lefestett realisztikus hipotézis csak hipotézis marad... csak erre egyre kevesebb az esély...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!