Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mi a különbség a lélektárs és...

Mi a különbség a lélektárs és a lelki társ között?

Figyelt kérdés
2010. máj. 1. 01:29
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:

13:08, ugye, ismered azt az érzést, amikor beleborzongsz a gyönyörűségbe, akár csodálatos zene hat Rád, vagy másvalami, erősen? Leveled így hatott rám. Köszönöm.

Igazad van, miért kellene elengedni, ami szép és jó? S mi jöhetne helyébe szebb és jobb? Te már túl vagy a bánaton, és öröm tölt el az el nem szakadt lelki összetartozás miatt.

Valóban úgy van, hogy ha olyasmit, ami eltér életvitelünktől és gondolkodásmódunktól, túl sokat hangoztatnak, bűntudatot ébresztenek bennünk előbb utóbb. Erre a napokban jöttem rá, hogy elégedetlen vagyok magammal visszavonult életvitelem miatt, hogy elzárkózom a mindenféle traccsparti elől, mert untat. S a pszichológusok egyre csak szajkózzák, hogy az ember társas lény és éljen társasági életet. Ostobaság. Éljen mindenki úgy, ahogy neki jó, persze, ne mások kárára.

2010. máj. 11. 21:49
 22/32 A kérdező kommentje:

A szavak, vagyis hangsorok vagy betűsorok többnyire tartalmuk szerint szépek vagy kevésbé szépek. Sose értetem, miért mondták Kosztolányiék, hogy FÜLOLAJ a legszebb magyar szó. Persze lehet, hogy ők jobban voltak képesek elvonatkoztatni nálam. Én eléggé földhözragadt vagyok.

Mi az a versklub?

2010. máj. 11. 21:52
 23/32 A kérdező kommentje:
Jaj, elfeledtem leütni a labdát, kedves 01:16, hogy szintén nyelvtanár IS vagyok. (kac, kac, ezt csak tréfaként illesztettem be, de igaz persze.)
2010. máj. 11. 21:55
 24/32 anonim ***** válasza:
Kedves kérdést feltevő! Azóta nem jutottam a net-hez, amióta válaszoltál..örülök, hogy ilyen érzéseket váltott ki a válaszom.6most, ahogy olvastam könnyes lett a szemem6...a ZENE nagy szerepet játszott az életemben. Gimnazista koromban kollégista voltam és az egyik nevelőtanár Zenei klubbot vezetett.. ha volt valami vetélkedő a nyertes csapat opera-bérletet nyert ..Bp-től 2oo km-ről ezekre mindig felutaztunk.::)).a férjem játszott hangszeren ..egy jazzkoncerten ismertük meg egymást../7o-es évek KIS Rákfogó együttes.stb../..és Pesten a Zeneakadémia ..volt olyan, hogy olyan hatással volt rám a zene, hogy csak a Dunához érve döbbentem rá, hogy elfelejtettem leszállni a villamosról..vagy hasonszőrü barátokkal végigszaladtunk a Nagykörúton a koleszig..egy koncert után.. aztán a varázsütés, amikor először tal.koztunk a férjemmel és a szemébe nézve a villám csapott belém, hogy 2o éve azt a tisztaságot kerestem..borzasztó boldoggá tettél, hogy így is-net-en ker.tül- ilyen hatást ért el a levelem .::::))))..aztán a gyerekeink a nagy rock-korszak zenéjén nőttek fel és hallgatták..csecsemőként ha sírt felraktam egy lemezt...amikor a lányom egyetemista volt..és itt volt a Pink Floyed..mikor is???..2ooo után -vizsgaidőszakuk volt és a mobil telefonon keresztül az egész szoba hallgatta a kedvenc számukat és sírtak..azt hiszem ezekért érdemes élni.. és azért, ha csak egy netes levél is, de ilyen hatást ér el!!:::))) Üdv
2010. máj. 14. 22:46
 25/32 anonim ***** válasza:
Folytatom: ez egy maratoni levél::))van egy Japán mese: amikor az ember megszületik egy tarisznyát akasztanak mindenki nyakába és ahogy telnek az évek rá kell döbbenni , hogy az élet véges ..ezért a tarisznyából ki kell dobálni a semmit nem érő sallangokat, mert nem szabad az időt pazarolni..ezért élj úgy , ahogy a saját értékrendszered diktálja..másképp nem is érdemes ..A könyörtelen, kritikus életszakaszok után /kamaszkor stb./..én elfogadom a tőlem ellentétes életmódokat is./.Mindenkinek a saját élete és mindenki úgy garázdálkodik vele, ahogy ő akar...de amikor egy utcán felnőtt HAVERNŐ..akinek az életében jöttek, mentek a férfiak, azt mondja ,amikor özvegyen lát::))((::..hogy IRIGYEL,::)) mert szigorú erkölcsi mércék szerint végigtudtuk vinni az életünket.és ő 4o-en túl arra vágyik, hogy találjon olyat, aki az EMBERT TISZTELVE AKAR HOZZÁ KÖZELEDNI....és a férjem ,aki FÉRFI...MÉG NÁLAM IS TÚLTETT.az erkölcsi dolgain::))--..A lányom mindig csak ennyit mondott: anyám te nem tudod, milyen MÁKOD VAN...pl: KÖRBE utaztuk a világot ..és egyszer egy totál ellentétes életvitelű túravezető- egy út után,/ amin csak a férjem volt/ -azt mondta...te nem tudod milyen szerencséd van ezzel a férjjel::))nos ..ezért lelki társ ma is..és meg sem aláznám még halála után sem!!! Üdv!
2010. máj. 14. 23:11
 26/32 anonim ***** válasza:
a Maraton folytatva../nem csak a görögök engedhetik meg maguknak/..nem vagyok túl a bánaton..csak megtanultam a zsigerekbe jobban elrejteni, mert a többség ezt már nem tartja normálisnak..egyik haver mondja: mit vírtyogsz, ha én meghalok a feleségem rögtön pezsgőt bont..és én azt szoktam válaszolni: Biztos azt érdemled!!::))József Attila írja " Miért legyek én tisztességes?.. kiterítenek úgyis, Miért ne legyek tisztességes? ..kiterítenek úgyis".--A maraton vége!::))Privát levelet is írtam az első válaszod kérdésére, de nem vagyok valami nagy szám.gépes GURU, mert én kaptam meg!!::)) JÓ éjt!!
2010. máj. 14. 23:32
 27/32 anonim ***** válasza:
A Maratont újra kell kezdeni,-- ha megválaszolatlan valami::)):a fülolaj--a zeneisége, a dallama miatt szép nekem..Kazinczy idejében nem is volt fület bekenésre szolgáló olaj- talán,::)) vagy fültisztító::))egyébként az általad használt BORZONGÁS ..IS GYÖNYÖRŰ, MeRT EGY EMELKEDETT EMBERI,MÉLY ÉRZÉST FEJEZ KI..és a borz is aranyos...talán emiatt::))Üdv ..Bocs, talán gratula a kérdés-feltevéshez, mert ezeket felszínre tudtad hozni belőlem. Élmény volt!!
2010. máj. 15. 00:19
 28/32 anonim ***** válasza:
Hahaha. hihihi!Még eszembe jutott valami::kb 2o éve láttam egy szórakoztató filmet, amiben egy csinos középkorú nő szerelmes lesz egy 2o éves fiúba és vívódik, hogy mit tegyen../ viharos,izzó, szerelmi együttlétük alatt sose engedte, hogy lássa A TESTÉT!/..és a film vége, hogy mégis úgy dönt,hogy visszamegy a férjéhez, mert a férjével közös volt a fiatalsága., közös a megöregedés ....stb //biztos értesz/...és ezt semmi nem pótolja ..ezért elgondolkodtató a mai világban a felelőtlen kapcsolat-építés!Jó éjt! Üdv!
2010. máj. 15. 00:46
 29/32 anonim ***** válasza:
Most látom milyen szószátyár módon viselkedtem.de sebaj...a lelki társ megléte biztos, hogy jobb a lélektársas kapcsolatnál..és bocsánat..biztos a magány tette a bő válaszolás kényszerét.Na most már nem zavarom mások álmát! ÜDV! Miss Maraton::))
2010. máj. 15. 01:19
 30/32 A kérdező kommentje:
Kedves Miss Maraton! a fórumozásban az a legkellemesebb, hogy bűntudat nélkül rázúdíthatunk a közre bármilyen hosszú szövegünket. Akinek nehéz végigolvasnia, az átugorja, és kész. Én már többször is végigolvastalak. Kissé irigykedve. Ennyire mély érzésekre csupán a kiválasztottak, a lelkileg nagyon gazdagok képesek.
2010. máj. 16. 09:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!