Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mi a különbség a lélektárs és...

Mi a különbség a lélektárs és a lelki társ között?

Figyelt kérdés
2010. máj. 1. 01:29
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
82%
Miért, van köztük különbség? Azon kívül, hogy máshogy írjuk. :D
2010. máj. 1. 01:56
 2/32 A kérdező kommentje:
Feltétlenül. Erről szeretnék információt kapni.
2010. máj. 1. 02:03
 3/32 anonim ***** válasza:
100%
Akkor sajnos nem tudok segíteni. Maximum írd be google-be, biztos találsz valami infót róla
2010. máj. 1. 02:13
 4/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm segítő szándékodat, kedves Barátom. A kereső jó ötlet, de közvetlen tapasztalatokat szeretnék hallani.
2010. máj. 1. 02:22
 5/32 anonim ***** válasza:

Szerintem...

Lélektárs: az az ember, akivel lelkileg nagyon egy húron pendülsz.

Lelki társ: az az ember, akivel meg tudod beszélni minden bajod-örömöd. Olyan, mintha a párod lenne, de nem dugtok (azért, mert egyikőtökben sem merül fel a lehetősége sem).

2010. máj. 1. 03:27
 6/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ. Nagyon aranyos volt.

Lehet-e, hogy a lélektárs lelkünk másik fele?

2010. máj. 1. 13:37
 7/32 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
100%

A mai magyar nyelv nem sok segítséget fog adni neked, de tudom mire gondolsz.

Az én fogalmaim szerint a lélektársak azok a lelkek, akik általában együtt vállalkoznak egy-egy életre, nem feltétlenül házastársként, de mindenképp közeli társként segítve egymást. Nyilván jól ismerik egymást, "sülve-főve" együtt vannak, de nem kirekesztő módon.

Szinte mindenkinek van lélektársa, akivel már sok élet tapasztalata fonja össze, de ezt most itt csak sejthetjük esetleg. Biztosat csak "odaát" lehet tudni.

A "lelkünk másik fele" kifejezés csak képletesen, átvitt értelemben igaz, hiszen autonóm személyiségek vagyunk.

2010. máj. 1. 20:12
 8/32 A kérdező kommentje:

Hallottam lélektársi kapcsolatról, amelyben a másik a világ túlfelén él, és lelki kapcsolat kapcsolja össze őket. Tudnak egymásról és érzik egymást.

Úgy vélem, hogy csak szeretjük autonómnak érezni magunkat. Vagyis én nagyon törekszem erre, mindenki az autonómia iskolapéldájának vél, de mélyen lelkembe nézve sok függőséget látok.

2010. máj. 3. 11:27
 9/32 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
100%

"..a másik a világ túlfelén él, és lelki kapcsolat kapcsolja össze őket. Tudnak egymásról és érzik egymást. .."

Ez a fajta kapcsolat nem jellemző a lélektársakra, mert semmi praktikus segítséget nem képesek adni egymásnak.

Az említett eset - szerintem - akkor fordul elő (tudom, hogy hihetetlen következik) ha ugyanaz a lélek egyidőben két életet él (2 testben), ilyenkor jellemző a nagy távolság, hiszen nem szólhatnak bele "egymás" életébe. Az ilyen eset nem gyakori, de előfordul, a stréber és erős lelkek választják ezt néha. Nagyon fárasztó. (Tudom én is az vagyok :-) de mit tegyek ha ez az igazság.)

2010. máj. 3. 15:46
 10/32 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
100%
"én is az vagyok" -ezt a fárasztóra értettem, nehogy félreértés legyen, nekem nincs (most) ilyen tapasztalatom.
2010. máj. 3. 15:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!