Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Melyik történelmi személlyel...

Mr Orange kérdése:

Melyik történelmi személlyel töltenéd napod?

Figyelt kérdés

Tudom le leszek szólva ez nem tudományos kérdés,de

Egy érdekes játék?

Szóval

Kivel mennétek el mondjuk moziba?

Kivel kocsmába?

Kivel Fociznátok?

Kivel főznétek?

Kivel Utaznál együtt?

És ami a legfontosabb kivel laknátok egy albérletbe?

Minden kérdésre csak egyet lehet írni , egyéb tevékenységet is lehet vázolni.

2016. szept. 1. 10:22
 1/7 anonim ***** válasza:

Igen, ez nem tudomány, de érdekes. :)

Moziba mindenképpen olyannal, aki már ismerte a mozgóképet, de nem sejthette, hova fog fejlődni ez a művészeti ág, pl. Karinthyval, Ady Endrével vagy Balogh Béla némafilmrendezővel.

Kocsmába Mátyás királlyal, egyértelmű. Kíváncsi vagyok, 3-4 bor után mit szólna ahhoz a roncsderbihez, amit Magyarország a halála óta végignyomott.

Focizni Atilla királlyal vagy Dszingisz Kánnal, kíváncsi vagyok, mennyire keményen nyomnák.

Főzni Leonardo da Vincivel, látni akarnám a spontán kreativitása mire képes.

Utazni St. Germain gróffal, a XVIII. századi rózsakeresztes nagymesterrel szeretnék.

Kivel laknék? Nehéz kérdés, mert akik híresek lettek, általában nehéz, terhelt személyiségek voltak. Még talán Jézus Krisztus vagy Lao-Ce lennének a legelviselhetőbbek, és persze rengeteget is tanulhatnék tőlük.

2016. szept. 1. 12:53
 2/7 anonim ***** válasza:
A mozinál helyesbítenék, leginkább Jókai Mórral mennék, aki életében nem ismerhette a mozgóképet, mégis ritka "filmszerű" megoldásai voltak a regényeiben. Kíváncsi vagyok, mit szólna mondjuk a Mátrixhoz, amit persze már nem vetítenek persze a mozik, de ettől most tekintsünk el.
2016. szept. 1. 12:58
 3/7 anonim ***** válasza:
46%

Ha hosszasan utazom egyedül autóval, akkor néha azzal mulatom az időt, hogy elképzelem Isac Newtont autóstopposnak, akinek elmagyarázom az autó működését angolul. Hát, vért izzad az agyam.

Moziba én Jókait vinném, egy saját regényéből készült filmre.

Kocsmába Karl Marx-szal mennék, hogy lássa a proletárokat, ill. a hiányukat.

A focira nincs ötletem, de szivesen főznék, ugye Krúdy Gyulával.

Együtt lakni pedig egy híres gésát válsztanék, aki jól ápolt, csöndben van, nem horkol és megcsinálja a házimunkát.

2016. szept. 1. 15:58
 4/7 anonim ***** válasza:

A kérdés először vicces, aztán elgondolkodtató.

Moziba? Egy jó rendezővel talán. Almodóvar, Pollack? Sok mindent kérdeznék tőlük, de félek, túl gyorsan felállnának, hogy a mozigépészhez siessenek. A többibe belegondolni se merek.

Kocsmába? Étterembe Krúdyval (remélve valami ínyencséget), érdekes lehetne Péter cárral, főleg egy holland kikötői kocsmába.

Focizni Pelével, vagy inkább Ronaldóval (a brazil fenoménnel). Főleg, hogy közelről lássam,amit a lelátóról nem lehet.

Egy francia szakáccsal - no nem főznék, inkább kuktáskodnék.

Utazni - attól függ merre. Marco Poloval keletre, Vámbéryval Indiába. De annak még inkább örülnék, ha egy maja követ végigvinne a hajdani maja birodalmon. Gondolom, erre rámenne egy évem.

Azért ha jobban belegondolok, egyiktől se várnék sokat, talán Krúdy anekdotázna. Ilyen együttlétekhez nem árt, ha ismerik egymást a felek.

Albérletbe kizárólag egyedül. Oda aludni megyek, ritkán némi ellazulás. A többi más helyszínt igényel. No egy megfelelő lakást azért el tudok képzelni. Nem a ma szokásos átlaglakásra gondolok.

2016. szept. 1. 17:46
 5/7 anonim ***** válasza:
Fociznék egyet Puskással.
2016. szept. 8. 14:52
 6/7 anonim ***** válasza:
"Fociznék egyet Puskással" - az nem lenne túl izgi. Nem sokat lenne nálad a labda...
2016. szept. 9. 19:13
 7/7 anonim ***** válasza:
Attól még szívesen lennék vele.
2016. szept. 9. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!