Miből gondolják Önök, hogy az elme független az anyagi testtől?
%
ja, és az utólagos orv. diagnózis: sokk miatti keringés összeomlás.
De amit éreztem, tapasztaltam a dokinak nem mertem elmondani.
Féltem, hogy meginvitál egy hosszabb tartózkodásra....:)
:(
nem független az elme a tudatodtól, én azt mondom, hogy minden amit "tapasztalunk", az elménk szüleménye, nem pedig egy tőlünk kívül eső valami, tehát a tudatunk is az elme képzete. képzeld el, kutatásokat végeztek, és az "anyagot" lebontották energia hullámokra, szóval minden csak energia, de az igazi, eredeti energiát nem találták meg, csak a megjelenési formáit. a gondolataid is energiák, ugyanazok. következtetés pedig, hogy akkor az egyetlen létező dolog az "Elme", mert az energia egy szellemi termék, az "Elme" terméke. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy amit látunk, hallunk, érzünk, nem létezik, hanem azt, hogy a világegyetemünk egy, a mi "tudatunk" jelenlegi szintjénél, magasabban álló "Elme" gondolatsora, ideája, azért is ilyen rendezett az univerzumunk, azért vannak a természeti törvények is, ez az "irányítottság" miatt. Szerintem ezen el lehet gondolkodni, többre nincs is szükség, ha valakit pedig mélyebben érdekel, szóljon. :)
üdv
25/F
előtted szóló vagyok.
Ha nem lenne egyáltalán gondolkodó lény, akkor energia sem lenne.
üdv
25/F
19:45 ös vagyok
Csak egy egyszerű kérdés.
Tudnál e nekem olyat dolgot mondani, amire te/bárki nem gondol, viszont mégis létezik?
Ha tudsz ilyet, akkor megbukott az, amit állítottam, ha nem, akkor viszont helytáll.
üdv
25/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!