Ha egy mai magyar visszamenne Rákóczi kurucai közé meg tudna ott élni? Jelentene neki valami előnyt, ha Szabolcs megyei?
Embere válogatja. Attól függ mihez ért, mennyire készül fel az útra, mit visz magával.
Ha vinne pestis ellen gyógyszert, vinne magnéziumot (modifikáló ötvöző) jó minőségű öntöttvas ágyúkhoz. Ha értene a fegyvergyártáshoz, szép karriert csinálhatna.
Sokat gondolkodtam már azon hol és hogyan tudnánk jobbá tenni a Magyar történelmet.
A gondolatmenetem sosem a technológiai különbség húzta át, hanem az akcentus, vallásosság, a vezetők bizalmatlansága (miért hallgatna egy idegenre? aki nem is tudja nemességét bizonyítani?).
Jó eséllyel aki időgéppel a 19 századnál korábbra megy vissza, kivégzik, elkergetik. Esélye nem lenne a beavatkozásra (legalábbis nyom nélkül). Másrészt az illető aki visszamegy meg sem születne, mert minden hódító itt hagyta a genetikai lábnyomát, van bennünk Török Osztrák Sváb Szász Tatár gén is. Szóval jó eséllyel ha a Kuruczokat győzelemre segítenéd is, te magad meg sem születsz és így nem lesz aki időgépet építsen és visszamenjen. Azaz paradoxonra fut a dolog.
Egy ilyen beavatkozást a Magyar történelembe egy Ausztrál bennszülött kellene végezzen, teljesen önállóan kellene időgépet építenie külső segítség nélkül, és pusztán szívjóságból segítenie a számára teljesen ismeretlen Magyarokat. Mert ő valószínű büntetlenül megúszná! Az ő sorsára a Magyar történelem nem lenne befolyással!
Ha érted mire gondolok!
Ebben igazad van EagleHUN. Csak szabadjára engedtem a fantáziámat.
- - - -
Kedveled a Filozoraptort?
Az egyik rajzon azon töpreng: Lehetséges, hogy a jövőben feltalálták az időutazás, de az első ember, aki visszament olyat tett, hogy sohase tudjuk feltalálni.
EagleHUN válaszával olyan szinten nem értek egyet, hogy a paradox nem feltétlenül keletkezne be, mivel annak az elméletnek csak akkor van alapja, ha az idő valóban egy szálon fut. Ha egy folyó helyett sok kis patak, akkor nem szűnne meg létezni az időutazó, mivel egy alternatív idősík jönne létre, míg az ő eredeti idősíkja továbbra is fennmaradna.
Egyébként abban egyetértek, hogy az átlagember nem sokat tudna kezdeni, főleg a XIX. század előtt. Még a fejlett technológia sem jelentene sok segítséget, mivel a reprodukálásához hiányozna az infrastruktúra. Hiába vinne az ember a '48-asoknak golyószórót, ha nem tudunk újabbakat gyártani vagy akárcsak megfelelő lőszert előállítani.
Szerintem ne vissza menj hanem elöre. A jövőben lekoppintanál egy jó kis fegyver újdonságot és egy jó védelmi pajzsot esetleg egy jövöbeni heckertől eltanulni a dolgokat . Az ö szemszögükböl a mai pc-k kökorszakiak.
Aztán itt leigázni mindenkit, visszaszerezni a történelmi magyarországot és minket hagyjon mindenki békén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!