Mi az a formális vita? Mi az infformális vta? Miben különbözik a kettő? Hogyan néznek ki?
hmm talán úgy: formális vita ha van moderátor, előre lebeszélt szerkezet stb.
az informális meg az ha itt elkezdünk vitatkozni...kár lenne belekezdeni úgyis nekem van igazam
Ilyen felbontást vitán belül nem ismerek.
De itt van egy jó kis részletes leírás az informális logikáról, az alatt kifejtve a vita fajtái.
úúbameg
ez erős. De formális miben más az informálistól? hogy udvarias? A másik meg alpári? Vagy van egyéb szervező elem?
"ninccs kedvem elólvasni amit be linkeltél."
Ha ide írja valaki, azt is olvasni kell. :D
● Formális vita: amikor a Magyar Parlamentben (értsd: Országházban) egy országgyűlési képviselő egy ingterpelláció (jelen értelemben értsd: képviselői kérdés benyújtás) során megszólítja az egyik államminisztert, majd vitába is bocsátkozik vele.
● Informális vita: amikor az előbi képviselő az Országház büféjében (egy kávé elfogyasztása során) vitatja meg ugyanazt a kérdést az államminiszterrel…
Hát így...
● Formális vita: amikor a Magyar Parlamentben (értsd: Országházban) egy országgyűlési képviselő egy ingterpelláció (jelen értelemben értsd: képviselői kérdés benyújtás) során megszólítja az egyik államminisztert, majd vitába is bocsátkozik vele.
● Informális vita: amikor az előbi képviselő az Országház büféjében (egy kávé elfogyasztása során) vitatja meg ugyanazt a kérdést az államminiszterrel…
Hát így...
Ezt én is értem.
De a konkrét besélgetés miben más? !! Milyen szabályok szervezik azt a beszédet amit az első pontban le írtál. Hogyan néz ki aza vita?
ÉS milyen amikor a büfé mellett beszélgetnek.
Mik azok a szabályok amik mozgatják ezeket. ÉS miben különböznek egymástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!