Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » A majmok miért nem építenek...

A majmok miért nem építenek civilizációt, ha okosabbak, mint az emberek?

Figyelt kérdés
A majmok IQ ja az egyenlítő közelében 75, az etiópoknak 68. Mégis, az etiópok házakban élnek, eszközökkel vadásznak, egy majmot is el tudnának fogni, van kődárdájuk meg hálójuk, csónakjuk, a majmok meg csak fákon élnek. És ugye az ujjukat ők is szembe tudják fordítani.
2016. ápr. 7. 20:29
1 2 3 4
 31/40 A kérdező kommentje:
27: Éppen ez a lényeg, hogy az egyes fajok értelmi képességét hasonlítsuk, hogy feladatokat adunk nekik, majd lemérjük, hogy melyik milyen helyesen tudott válaszolni. De a kérdés teljesen más, ahhoz szólj hozzá.
2016. ápr. 8. 16:34
 32/40 Gugu Gabor ***** válasza:
Próbáld értelmezni a válaszom, arra próbáltam rávilágítani, hogy a kérdésed amit feltettél hibás alapokra épül. (vagyis ebben a formában nem fogsz választ kapni rá) Egyébként a helyes válasz fent már elhangzott ha kihagyod az egyenletből a IQ-t akkor marad az hogy a majmok intelligenciája egy x éves ember gyereknek felel meg, (bár ez is vitatott összehasonlítás) egy x éves ember gyerek pedig nem fog civilizációt építeni.
2016. ápr. 8. 17:15
 33/40 A kérdező kommentje:
Jó, de akkor a 4 éves IQ jával rendelkező ember hogy?
2016. ápr. 8. 17:46
 34/40 anonim ***** válasza:
52%

“Egy statisztikát mondtam el, emeld ki a rasszista részt vagy menj vissza 4. osztályba szövegérteni!”

Amúgy Mensa-tag vagyok és PhD, szóval ez a stílus nem engem minősít. A rasszizmus pedig tudod abban van, hogy milyen módon és/vagy milyen szándékkal vágunk össze és/vagy szerkesztünk és/vagy hamisítunk statisztikákat. A rasszizmus tehát abban van, hogy örülsz, hogy találtál valami hivatalosnak tűnő izét, ami alátámasztja, amit a pici náci lelked mindig is tudni véLt, azaz hogy az etiópok (csakúgy mint teljes Afrika) valójában egy adag szellemi fogyatékos.

Akkor nézzük egy kicsit, hogy mi is ez a térkép. Ez az online Rutherford IQ teszt kitöltései alapján generált térkép. Ezzel csak az a baj, hogy nem egy IQ-teszt, hanem egy vegyes IQ- és műveltségi teszt. Összekeveri London betűit és jöjj rá, hogy melyik város. Az a baj az ilyenekkel, hogy a műveltség kultúraspecifikus. Nyilván egy angol azonnal Londonra asszociál, ha meglátja az “olndno” betűket és megmondják neki, hogy ez egy város. Miért nem mondjuk Zimbabwe fővárosát (Harare) keverik össze? A feladatok egy része kimondottan angol nyelvű szövegértési feladat. Ráadásul ez egy online teszt, amivel mindössze annyi a baj, hogy feltétel hozzá, hogy legyen otthon net. Vagyis nem az ország népességének átlagát, hanem az internetező emberek átlagát méri. A teszt tehát mindössze azt mutatja, hogy ajapán internetezők sikeresebbek az angol nyelvű szövegértési feladatokban, mint az amerikai vagy a zimbabwei internetezők. Az IQ-hoz, drága barátom, ennek semmi köze.

“Keresd meg afrikát. Ha nem megy segítek. Nekem volt annyi értelmem, hogy le-googlezzem, ha már magadnak forrást se tudsz találni, ergó a googlehöz sem értesz amihez a 4 éves unokahúgom igen. Jóég.”

Nehogy már a te érveid forrását nekem kelljen kikeresnem. Alapvető vitakultúra, hogy a te érveidet te nyújtod be, az enyémeket meg én. Ezt még a 4 éves unokahúgom is tudja…

2016. ápr. 8. 18:17
 35/40 A kérdező kommentje:
Na jó, én most adtam fel. Mindenki menjen el.
2016. ápr. 8. 18:25
 36/40 A kérdező kommentje:
Méghozzá ÖRÖKRE föladtam.
2016. ápr. 8. 18:25
 37/40 anonim ***** válasza:
100%
Az egyetlen bölcs dolog, amit tehettél, hogy föladod. Így még megmarad valami a becsületedből.
2016. ápr. 8. 18:49
 38/40 anonim ***** válasza:

"25: Olyan buta vagy, hogy az már fáj. "

Ha te mondod...

" Már mondtam hogy AZ IQ közösségtől független!!!!! Hülyeség hogy közösségen belül 100. mivan? "

Hogy lenne közösségtől független? Nem csak egy nép, hanem egy korosztály is közösséget alkot - ezért kell az érték meghatározásához életkor is.

"A modern intelligenciamérés statisztikai skálázást alkalmaz. A teszten elért lehetséges pontszámokat kell IQ számokká skálázni. Ehhez feltételezik, hogy az emberek teljesítménye a teszteken az úgynevezett normális eloszlást követi. A skálázást ezek után úgy dolgozzák ki, hogy egy adott népcsoport, amelynek IQ-tesztjéről van szó, átlagos teljesítménye 100 legyen. Az IQ egységét pedig úgy állapítják meg, hogy 15 pont legyen a szórás."

"Méghozzá ÖRÖKRE föladtam."

Mást nem is tehetsz, mert arra esély sincs hogy megértsd.

2016. ápr. 8. 19:14
 39/40 anonim ***** válasza:

"Így még megmarad valami a becsületedből."

Jó a humorod!

:-)

2016. ápr. 8. 19:15
 40/40 Gugu Gabor ***** válasza:
100%
Komolyan ilyenkor reménykedem hogy csak egy troll, de mindig bennem van a félelem: Mi van ha mégse? :)
2016. ápr. 8. 19:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!