Csak én látok ellentmondást az IQ tesztben?
Alain Delon (#11)
MI bánt a #7-essel kapcsolatban?
Delon:
"De a 8-as válasz is elég furcsa nekem."
Abban mi a furcsa neked, mit nem értesz?
Te azt írtad, hogy nem kell az IQ-t túlértékelni, mert profi bűnözőknek is lehet magas az IQ-ja.
Erre válaszoltam, hogy az IQ és az erkölcs két külön dolog, amik nem függnek össze. Mi furcsa ezen?
Az IQ-teszt a szellemi képességet, a megoldó-készséget méri. Attól, hogy valaki másnál gyorsabban látja át pld. egy számtani sorozat elemei közti összefüggést, az illető még lehet egy "szent" is és egy elvetemült gonosztevő is.
A bűnelkövetés nem intelligencia, hanem erkölcsi gátak, szocializációs szint kérdése. Van hót' buta gyilkos, aki a kocsmában egy rossz szóért fejbe vágja a haverját egy baltával, vagy aki harmadmagával betör egy öregasszony házában, és halálra verik 1000 Ft-ért meg egy szál kolbászért. És van, aki precízen kitervel egy ( vagy akár több)gyilkosságot, a tervet hibátlanul hajtja végre, és soha nem kapják el. Az IQ-juk különbözik, de az erkölcsi minőségük nem.
Mint ahogy az analfabéta, de becsületes, jószívű kubikosnak és a 4 nyelvet beszélő professzornak is, aki szabadidejében önkénteskedik egy segélyszervezetnél csak az IQ-jük tér el, nem az erkölcsi - emberi értékeik.
13-ra: Ha valakinek úgy tűnik, hogy bánt valami, az nem az én problémám.
14-re: Ennyi energiát belefektetni valami félremagyarázásába, nem semmi!
"14-re: Ennyi energiát belefektetni valami félremagyarázásába, nem semmi!"
Igazad van. Hiszen annyival is lehet intézni, hogy "nincs igazad" - ahogy te is teszed.
Kétségkívül egyszerűbb és könnyebb, mint érvelni.
De valóban hibáztam. Abban, hogy komolyan vettelek és értelmes vitapartnernek tekintettelek.
Átfogalmazom. Mi furcsa a 7-es válaszban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!