Ha ez azt jelentené hogy betegek, öregek lehetünk, de meg soha sem halunk akkor köszi, nem.
Ha az örök fiatalságot kérdezted volna akkor az már elgondolkoztató.
Szerző nevét elfelejtettem:
"Sokan szeretnének örökké élni, de nem tudnak magukkal mit kezdeni egy esős vasárnapon".
Én teszem hozzá: és ez csak gyűlik, gyűlik... akkor meg minek? :)
Kedves első, mindkettőre gondoltam:)
Kedves második: nagy igazság:)
Attól (is) függ, miféle halhatatlanságról beszélünk. Mert ha csak a biológiánk válna olyanná, hogy végtelen ideig megengedné az életet - még ha öregedés nélkül is - de balesettől erőszakos cselekménytől azért meghalhatnánk, akkor nagyon nem. Miért? Mert mindenkit egyszer véletlenül úgy is elérne a végzete, és akkor "fiatalon" kellene meghalnia. De azért meggondolandó, hiszen nagyon sokan lennének akik millió évekig is elélnének. Igen ám, de mi történne társadalmilag? Mi lenne a népszaporulattal? Vagy a "hallhatatlanoknak" azzal kellene fizetni az "örök" életért, hogy nem lehetne utódjuk? És a feszültség a halandók és halhatatlanok között?
De várjunk csak egy pillanatra! Csak én egyedül - akár titkolva - lennék halhatatlan? Nos akkor belemennék egy mindig fiatal opcióba. Persze örökké nem titkolhatnám, mert - szerintem - száz éven belül lebuknék, és a fene se tudja mit tennének velem a "halandók". :)
De mi van, ha ez a halhatatlanság egyenlő az elpusztíthatatlansággal. Nos úgy már megfontolandó...
Igen ám, csak akkor nagy-nagy bajok lennének, ha:
Megunod az életet mondjuk ezer, egymillió, vagy egymilliárd év múlva, és képtelen vagy befejezni...
A körülmények elviselhetetlenné válnak - kb. egymilliárd év múlva a Föld óceánjait elforralja az addigra annyira felfényesedő Nap - de te nem halsz meg...
Mondjuk kihal mellőled az emberiség, és te egyedül bolyongsz a világban míg világ a világ. És még az után is. :) Stb... stb...
Még valami:
Ez az írás egy novellatrilógia harmadik része. Az első két rész címe "A vérkeringés", "...És a szív renyhesége". Azokat nem találtam, csak így. :)
A témát nagyon sokféle oldalról lehetne még boncolgatni. Gondolom lesznek még posztoló akik meg is teszik... :)
dellfil
"te egyedül bolyongsz a világban míg világ a világ"
Ha még tudsz bolyongani, és nem süllyedtél bele pl. a lávába, a Föld felmelegedése miatt.
Akkor ott várod majd kőbe zárva, amíg kb. 1000 milliárd év múlva szétesik a Föld anyaga is.
Nem valami felemelő életcél... bár érdekes dolog, hogy ha körülötted minden anyag felbomlik, akkor a te tested anyaga hogyan maradhat meg változatlanul?
https://www.youtube.com/watch?v=sDLP5JWWTWA
Ezt a fajta verziót simán bevállalnám... :)
SPOILER ALERT!!!!!!
A filmben a forma egy ősember, aki kb 10000 éven keresztül nem halt meg. A jelenünkben azonban összeül egyetemi professzor kollégáival és elkotyogja nekik... :) Amúgy a film egyszerűen zseniális, mindenkinek tudom ajánlani...
Nem, nem hiszem.
Ha egyedul lennek halhatatlan, az a legszornyubb buntetes lenne, amit el tudok kepzelni. Az eleje biztos jo, de utana sorrol sorra meghalnak a barataid, szerelmeid, gyerekeid. Vegul epeszu vedekezes az, hogy nem is tartasz fenn emberi kapcsolatokat, mert minek?
Es kozben telnek az evek. Az elejen jo. De kepzeld el, amikor mar tobb szaz evrol vannak emlekeid? Mar ez elmult 25 ev is ossze tud folyni, kepzeld el, ahogy ezer es ezer evek vannak mogotted.
Kepzeld el, amit mar MINDENT lattal, es MINDENT csinaltal. Amikor mar nincsen semmi uj, es elobb-utobb minden ember kieg az adott feladatban. Egy ideig lehet rohanni a vilag fejlodesevel, de ezt evszazadokon at csinalni?
Hat nem tudom - meg fiatal vagyok, tudom, igy nem felek a halaltol, de mostani eszemmel is ez inkabb buntetes, mint jo lehetoseg. Es meg nem is neztem igazan nagy idotavokat. Ev tizezreket megelni, ahogy lassan evmilliokka hiznak. Emberileg felfoghatatlan ido.
Szerintem egy ilyen halhatatlan ember a vegen vegetativan csak fekudne, es testileg elne, de az emberi elme ezt nem birna elviselni. En legalabbis biztosan beleorulnek :)
"a több száz éves élettartamnak"ű
Ami mese.
Ezek után...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!