Mi okozta az eddigi birodalmak bukását?
Nézegettem kicsit a statisztikákat, a perzsa bir. 44,5% át uralta a földnek. Hogyan bukott el úgy, hogy ma már alig említik? Vagy az összes többi, pl. korának legfejlettebb birodalma, a Római birodalom. Az összes birodalom majdnem meghúdította a világot, mégsem sikerült, min buktak el? A perzsák fejledt, felszerelt hadsereggel rendelkeztek, akkorával, mint a föld 1ik fele, a másik meg legalábbis nagyrészben szerintem biztos, hogy fejletlen volt, tehát a perzsáknál volt az előny az egész világgal szemben is, nem csak néhány országgal, ezek az ideológiák hogyan buktak meg? A 3. birodalom hogyan bukott el? Sokkal fejlettebb volt, legkevésbé korrupt, mint más kis, különállós és nem egységes országok. És mind megbukott, miért de főleg hogyan? https://www.youtube.com/watch?v=5bplmqg3ssI Ez ihlette a kérdést, itt meg sem említik a 3. birodalmat mint világuralomra törő eszmét, pedig nagyobb területet foglalt el mint a Római bir. és a toplista alján sincsen. https://www.youtube.com/watch?v=WOVEy1tC7nk
A perzsa birodalom vagy egyiptomi az 1. link a videó végén van amire mutat.
"Nézegettem kicsit a statisztikákat, a perzsa bir. 44,5% át uralta a földnek."
Melyik perzsa birodalomról van szó? Egyébként nekem ez az adat kicsit gyanús, hogy 44,5%-át uralta a földnek... Ez azért túl sok, nem? Nem tudom, milyen statisztikákat nézegethettél...
Egyébként a kérdésre nem lehet úgy válaszolni, hogy "a birodalmak bukásának az oka, hogy...", mert ez nagyon kontextusfüggő. Válassz ki egy konkrét birodalmat, és elmagyarázom, hogy miért bukott meg, de egy egységes választ adni, hogy miért bukik meg egy birodalom, szerintem elég nehéz... Legalábbis ha megalapozott válaszra vagy kíváncsi, nem pedig a "szíriuszról jöttünk" típusú hülyeségekre.
Itt van a videón:
Csak a végén, odatekertem Neked. Ez pl. miért bukott meg? Vagy a Rómait is elmagyarázhatnád. Meg a Mongolt. Vagy a Britet, spanyolt, 3. birodalmat.
"a perzsa bir. 44,5% át uralta a földnek"
Szerintem max. az akkor ismert világ 44,5%-áról lehet szó. Ez kb. Európa és a Földközi-tenger térsége, és a Közel-kelet.
Kérdező! Vagy elképesztően fiatal lehetsz, vagy már régóta leszállt a köd tifelétek.
A Föld szárazföldjeinek területe 149 millió km2. Ennek a 44,5%-a tudod mennyi? 66,3 millió km2. Egész Ázsia és egész Európa együtt 54,6 millió km2.
Állításod szerint a Perzsa birodalom meghódította EGÉSZ Ázsiát Japántól Izraelig és az Északi-sarktól az egyenlítőig, plusz egész Európát az Uráltól az Atlanti-óceánig és az Északi-sarktól Afrikáig!
Plusz még Afrikának is az 1/3-ad részét????
Ekkora birodalom sohasem létezett!
De a Perzsa-birodalom bukását a nácik okozták!
A videó szerint a Perzsa-birodalom által meghódított területen élt a világ népességének 44,48%-a. Nem a Föld területéről van szó.
Bár ezt is erős túlzásnak tartom, mivel az Kínában már akkoriban is többen éltek, mint bárhol másutt a Földön, Indiáról nem is beszélve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!