Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Tulajdonképpen mi alapján...

Tulajdonképpen mi alapján nevezték Magyarországot a "népek börtönének"?

Figyelt kérdés

Magyarországon voltak a kisebbségeknek iskolái is, tanulhattak a nyelvükön, használhatták is, szóval kulturális autonómia megvolt.

Viszont Magyarország mégis megkapta a "népek börtöne" jelzőt, az OMM felosztásának is az volt az egyik oka, hogy soknemzetiségű volt.

Ennek ellenére Nyugat-Európában sokkal rosszabb volt a kisebbségek helyzete. Az miért nem érdekelt senkit?

Franciaországban a kisebbségeknek is CSAK franciául lehetett tanulni. Ezért van az, hogy a breton nyelv például szinte biztos ki fog halni, ugyanis a beszélők 80-90%-a már nyugdíjas.

Az Egyesült Királyságban sikeresen kinyírták a cornwalli nyelvet, de valahogy sikerült újjáéleszteni, a manx-i nyelv is kihalt mert nincs egy darab anyanyelvi beszélője sem, a skót is kihalófélben van, az ír is pár generáción belül eltűnik.

Nyugat-Európa ilyen téren mérföldekkel rosszabb volt, akkor miért volt probléma, hogy Magyarország soknemzetiségű volt, amikor a magyarok ilyen durván soha nem nyomtak el senkit?

2015. dec. 19. 20:58
1 2
 11/13 anonim válasza:

Szerintem te értetted félre:)

Azért mert az akkori egy két nyugati idióta ezt mondta Magyarországra még nem volt igazuk,

Én csak a "megvolt azért ennek a mély és széles alapja" mondatodra reagáltam mivel a nyugati országokhoz képest nem volt meg az a alap Magyarországot elnyomónak beállítani kedves Sztrogoff:)

2015. dec. 21. 19:37
 12/13 anonim ***** válasza:

Hagyjuk. :D :D :D

(Jézusom!! Ki mondta, hogy igazuk van??? Állítottam én ilyent??? Én azt írtam, hogy ők mit mondtak, és ematt mit hitt a világ!!!)

De hagyjuk. :D

2015. dec. 21. 20:56
 13/13 anonim válasza:

Oké barátocskám:D

Csak akkor meg ne add itt a nagyokost ha egyszer rosszul fogalmazol:D

Ha legalább odaírtad volna hogy az akkori nyugatiak ezt tartották és ezt mondtak, de nem volt ettől igaz abból kiderült volna ki hogy a te személyes véleményed az hogy nem értesz vele egyet, csak leírtad az infót, de így hogy csak a tényt gépelted le már ne is haragudj úgy tűnt mintha egyet értenél vele.

Főleg az az utolsó "rosszas" mondatod.

De ha nem így van akkor oké nincs kellemetlenség csak tud hogy nem én voltam a hülye:D

Viszontlátásra.

2015. dec. 22. 09:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!