Mást is zavar az, hogy a népek ilyen szinten összekeverednek?
Szóval, ezt az egész folyamatot, amiről beszélek fent a migrációs válság csak fokozza. Azt látom, hogy a globalizáció eredményeként létrejön egy globális nép és szépen fokozatosan megszűnnek a nemzeti jegyek az egész világon. Olyan érzésem van, mintha az amerikanizálódás most európában is elérné azt a szintet, ahol az őslakosság létszáma lecsökken és a világ minden tájáról érkezők veszik át a helyüket. Engem kifejezetten az zavar, ami a német nyelvű benelux és skandináv államokban történik. Többször láttam már Münchenben, hogy a világ minden tájáról élők ott vannak és valahogy ez engem szörnyen zavar. Távol álljon tőlem az, hogy bármilyen "emberi fajt" kritizáljak, de ez a globális massza engem jelenleg valahogy nagyon aggaszt. A jövőmet mindig is németországban képzeltem el, félig sváb származású vagyok és nagyon bánt ez az egész dolog, ami most zajlik. Ki mit gondol erről a témáról? Hogyan tudnék fiatalként 22 vagyok, belenyugodni ebbe az egész dologba? Egyáltalán, mást nem zavar ez az új globális társadalom?
Bízom benne, hogy ez akár egy érdekes kis vitaindító is lehet ma estére, szép estét mindenkinek!:)
Köszönöm mindenkinek az eddigi válaszát.
Az tény, hogy az európai muszlim közösségek nem tudtak integrálódni. Számokat most nem szeretnék írni a képzettségi,oktatási adatokra vonatkozólag, de ha valaki ezt nem hiszi, abban az esetben szívesen keresek erre vonatkozó adatokat.
De tételezzünk fel egy ideális állapotot, miszerint a most érkezett migránsok tökéletesen integrálódnak és az eddig megszerzett képzettségüket átkonvertálva németül jól kommunikálva megjelennek a munkaerőpiacon.
Ezek az emberek főleg az iparban keresnének munkát ebből kifolyólag, lényegében szakmunkát, ahol az elöregedő németeket váltanák.
Viszont itt jön képe a 4. ipari forradalom, az automatizáció és robotika térnyerése.
"Einige Berufe werden völlig verschwinden", sagt Gunter Dueck, Ex-Manager bei IBM. Und das betrifft keineswegs nur Jobs in der Produktion. Selbstfahrende Autos machen Taxifahrer überflüssig, Computerprogramme ersetzen Bankberater, Internetportale benötigen keine Verkäufer mehr. Besonders betroffen sind vor allem Tätigkeiten in der Verwaltung, der Logistik und im Einzelhandel.
Néhány munkakör teljesen megszűnik,mondja XY, az IBM ex Managere. Ez nem csak a termelésben lévő munkákat fogja érinteni. Sofőr nélküli autó teszi feleslegessé a taxist, számítógépes programok helyettesítik a pénzügyi tanácsadót, az internetes webáruházak már nem igényelnek eladókat....
Eine Studie der Bank ING-Diba rechnet vor, dass von den 30,9 Millionen Beschäftigten in Deutschland rund 18 Millionen durch Maschinen und Software ersetzt werden können.
Az ING-Diba Bank úgy számol, hogy a jelenleg németországban foglalkoztatott 30,9 Millió emberből 18 milliónak olyan munkája van, amelyet gépek és softwarek tudnak helyettesíteni.
In Zukunft fallen immer mehr Routinetätigkeiten weg, weil sie von Computern schneller und vor allem billiger erledigt werden können.
A jövőben a rutintevékenységet megkövetelő munkák megszűnnek mivel ezeket a számítógépek olcsóbban és gyorsabban tudják elvégezni.
A kérdésem: Milyen társadalmi feszültségre lehet számítani az őslakosok részéről, ha ez bekövetkezik? és ami még érdekesebb, a kevésbé képzett jövevények hogyan fognak a helyzethez idomulni?
"A kérdésem: Milyen társadalmi feszültségre lehet számítani az őslakosok részéről, ha ez bekövetkezik? és ami még érdekesebb, a kevésbé képzett jövevények hogyan fognak a helyzethez idomulni?"
Már 250 éve folyamatosan ezt éljük. Egész ágazati szektokorok jöttek létre, pl. a szekunder szektor, az ipar. Később tömegessé vált a tercier, mára pedig már a kvaterner szektor is. Sajnos napjainkban azonban sokkal több a munkanélküli, mint bármikor korábban, ami komoly feszültségekhez vezet. Bár léteznek elméleti megoldások, sajnos az imperialista világhatalom nem ért velük egyet, ti. hogy a javakat egyenlően kellene elosztani.
Létezik egy Jacques Fresco nevű társadalom-tervező, aki a "The Venus Project" című életművével megoldást kínál. De le se tojják.
A kérdésre válaszolva nem, nem zavar.
Az jobban aggaszt hogy peremvidékeken nem él senki.
Nagy városokba tömörül mindenki ami érthető természetesen a munka meg a lehetőségek miatt.De azt is figyelembe kéne venni hogy a falvakban kissebb városokba is lehetne teremteni lehetőségeket.Az a baj rossz szemszögből nézitek az egészet.Mindenki félti a nemzeti értékeit ami érthető de meg kell adni mindenkinek a lehetőséget hogy ahoz a csoporthoz tartozzon amit számára a legmegfelelőbbnek talál.
Példa:Megy egy Namíbiai egy 30.e fős a határ szélére és képezi magát arra amire arra az országnak szüksége van és a német nemzeti értékeket és a Namíbiai nemzeti értékeket is magának tudja akkor örömmel kéne fogadni és ugyan úgy német számba venni mivel ő is ember, ugyan az a faj mint te vagy én, ő neki is ugyan azok a határok vannak meg szabva mint neked vagy nekem és mint nekem meg neked neki is meg kell adni a lehetőséget hogy ezeken a határokon át lépjen és mindent meg tegyen ami a hatalmába áll hogy az földünket egy fokkal jobb hellyé tegye.Amíg lelki ismeretesen él és jó ember téged csak ne érdekeljen hogy nem 1000% deutsches blut folyik az ereibe.Egy Namíbiainak is meg kell adni ugyan úgy a lehetőséget hogyy ott éljen mint egy oda született németnek amíg lelki ismeretsen és becsületel vezeti életét és jó példát mutat.
(Apropó menekültek:Szidja mindenki a Merkelt és közbe mindenkinek csak a legjobbat akar ami szvsz a legnemesebb dolog amit ember tehet.)
"Az tény, hogy az európai muszlim közösségek nem tudtak integrálódni. "
Azert teny mert te onnan Magyarorszagrol ezt mondod? LOL. Osszetettebb kerdes ez ennel.
Amugy ha zavar a multikulti, maradj Magyarorszagon. En Münchenben elek 10 eve es nem zavar, sot.
Engem nem zavar - most arra pattogjak, hogy en hol szulettem, vagy o hol?
Egyikonk sem dontotte el, hogy ki legyen az anyja, se azt, hogy eppen hol bujjon elo erre a vilagra - pont ezert tartom gusztustalannak, hogy sok ember maganak mindent, a masik meg oruljon a szaraz kenyernek, mert a szemetje hova mert szuletni.
Amig a masik tiszteletben tartja az en eletemet, es eli a sajatjat, addig hajra. A fonokom arab, egyik kollega indiai, harom angol, harman vagyunk magyarok, es volt egy lengyel is, a gepek kinaiak, a rajtuk futo rendszer amerikai, a kaja meg mindenfele orszagbol van amit emgeszek - ettol rossz lesz az elet? Hat, en nem ugy erzem, magam reszerol inkabb extra erdekesnek tartom, hogy ennyifele pontjarol a Foldnek adodik ossze amit csinalunk. A kutya se szol bele a masik eletebe, jol el lehet veluk beszelgetni, nekik is van eletuk, minden bizonnyal ilyen-olyan vilagnezetuk, ami esetleg nem is egyezik az enyemmel - de ez nem akadalyoz meg senkit a kozos munkaban, amit magunkert csinalunk.
A jovo nem attol felelmetes, hogy keverednek a naciok (ez szerintem inkabb csak szebbe, szinesebbe teszi) hanem a szelsosegekert. Az oruilt ISIS-es terrorista pont hasonlo elvek menten robbantja fel magat artatlanok kozott, ahogy sok europai horog a bevandorlora, hogy miert nem nyomorog a torok taborban, miert akar nemetorszagban jol elni - majd kivandorol, hogy o is jol eljen, de a masik kapja be, hogy ugyanerre a gondolatra jut...
A legnagyobb baj a tolerancia totalis hianya - magamnak mindent, a masik dogoljon meg, mert rossz helyre szuletett. En megtehetem, mert epp mazlim volt, es ide szulettem, o nem. Holott nem az en erdemem az EU, nem az en erdemem a nyugati jolet, megis magamnak kovetelem, mert csak.
Persze, ertelemszeruen az eloskodo, dolgozni es tenni nem akaro ember ne kapjon jo eletet, mint az aki megdolgozik erte - ez tereszetes, es elvakult hulyeken kivul ezt nem kivanja senki (meg az olyan vak liberalisok sem, mint en...) - de pusztan azert valakit utalni es elvenni tole a lehetoseget, mert "rossz" helyen szuletett gerinctelen, embertelen dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!