Tudnátok nekem némi támpontot nyújtani, hogy 19. sz. Végi, ill.20. sz. Eleji orosz gazdaság témában merre induljak el?
Ha jól tudsz oroszul akkor sok infót találsz az interneten.
Nagyjából egészében úgy nézett ki a gazdaság mint a mai Magyarország. Volt minden műszaki újdonság, de mindent oda települt külföldi cégek gyártottak: fegyvergyártás Nagant, autógyár Ford, varrógépgyár Singer,de a hajógyártás, vasúti gépgyártás, merőgazdasági gépgyártás mind külföldi kézben volt, vagy licenc alapján gyártott. Ismeretes a cári család vonzódása a fotózáshoz és amatőrfilmezéshez. Én egyszer a Moszkva melletti Podolszk elővárosban levő Singer (PMZ)varrógépgyár történetére voltam kiváncsi és meg is találtam. Egyébként mi a specialitásod ha nem a gazdaság?
Pechemre egy szót sem tudok oroszul.
Hogy mi a "specialitásom"? A rizsa. :D Szóval fogok vegyíteni bele úgymond "politikai" modernizációt is, a cím amúgy sem zárja ki ezt az eshetőséget. Azt esetleg még megkérdezhetem, hogy hol találtad meg amit te kerestél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!