Nem használnak semmiféle modern, elektronikai dolgokat mint a tv, számítógép, telefon, csak megvannak otthon, a közeli hozzátartozók társaságában, valamikor elmennek a barátaikkal és beszélgetnek vagy ilyesmi. Otthon meg akár állatokat tenyészt meg növényeket termeszt a családjával, meg olyan dolgokkal tölti el az időt, amikre régebben is lehetőség volt.
Vannak még olyan fiatalok, akik így élnek, mint ahogy régebben éltek az emberek, évszázadokkal ezelőtt?
Csak kíváncsi vagyok, azért kérdezem
2015. aug. 19. 14:08
1/9 anonim válasza:
Persze, Afrikában rengetegen, Ázsiában, Dél-Amerikában - tehát ahol a technikai eszközök nem annyira elérhetőek :)
Ezenkívül vannak még ilyen ökofaluk, meg vallási szekták, akik így élnek.
2015. aug. 19. 14:18
2/9 A kérdező kommentje:
És itt Magyarországon vannak ilyen fiatalok?
2015. aug. 19. 14:19
3/9 EagleHUN válasza:
Ha vannak is mivel nem használnak internetet nem fognak neked válaszolni és az itt válaszolók sem ismerik őket ugyanezen ok miatt.
2015. aug. 19. 14:43
4/9 anonim válasza:
Én nem igazán ismerek ilyet. Talán egyes helyeken (pl. kis alföldi faluk, vagy ha olyan koleszban tanulnak/élnek) talán jobban el tudnak szigetelődni, de teljesen sehol sem.
2015. aug. 19. 15:30
5/9 anonim válasza:
Vannak olyanok, akik még külterjes állattenyésztéssel foglalkoznak, a paraszt őseinkhez nagyban hasonló életmódot folytatnak. De számítógépet, mobiltelefont ők is használnak. Népviseletet sem hordanak már sajnos, legalábbis Magyarországon nem; nyugatabbra, az Alpokban még előfordul, hogy a fiatalok is népviseletben járnak.
2015. aug. 19. 15:55
6/9 anonim válasza:
Vannak Magyarországon is. Jellemzően azért teszik ezt, mert elzárt helyen, nagy szegénységben élnek. Ha tehetnék, nyilván változtatnának, hiszen a jobbat senki nem utasítja el.
2015. aug. 19. 15:56
7/9 anonim válasza:
Én nem élek így, de törekszem rá, hogy elhagyjam a modern civilizáció adta kényelmeket, és visszatérjek a régi dolgokhoz. Rengeteg időm felemészti a virtuális világ, pedig még csak nem is vagyok "gémer". Bár szeritnem manapság nem lehet ettől elzárkózni, pl most oké, hogy deaktiválódtam faceről, de ahogy kezdődik a suli, megint vissza kell lépnem, ha nem akarok mindenről lemaradni.
Manapság szerintem, annak a fiatal generációs rétegnek is ott libeg a zsebében az okosteló, aki esetleg mezőgazdasággal foglalkozik. A kettő nem zárja ki egymást, nyilván leegyszerűsíti a kapcsolattartást, még ha a személyesség rovására is megy.
2015. aug. 22. 22:13
8/9 anonim válasza:
Amisok... Nem tudom, hogy Mo.-n vannak-e... A Corvin negyed metromegalloban regebben osztogattak ilyen krisnas matricakat... Elvileg vmi Balaton melletti okofaluban elnek es nincs aram meg ilyesmi... Biztos nagy parti -.-
2015. aug. 22. 22:49
9/9 anonim válasza:
Szerintem jó lehet így élni :) ... újra visszatalálni a természetbe, az ösztönös éltbe, bár nyilván sosem lesz olyan, mint régen, még az őskorban :D ... én szívesen kipróbálnám ezt a fajta életet, de nyilván ehhez olyan beállítottság is kell, sokan nehezen válnának meg a kényelemtől, ami valahol érthető is. Én is hiába küzdök ellene, csak bűnözök :D( mármint a kényelemmel, nem szó szerint :3)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!