Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Néhány évtizede, amikor...

Néhány évtizede, amikor kötelező volt a fiataloknak katonának menni Magyarországon, hogyan működött ez az egész?

Figyelt kérdés

Milyen idősen mentek katonának és meddig kellett ott maradni, meg mitől függött az, hogy hol kell szolgálniuk?

Lehetett valami felmentést szerezni ezalól, aki úgy érezte nem alkalmas katonának pl.?

2015. aug. 8. 12:00
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

„családi összeköttetéssel könnyű volt a felmentés”

Ezeket nem tudom, honnan veszed. Például a történész sem ért veled egyet:

„Amíg az 1960-as évek közepén a sorozóbizottságok előtt megjelenő fiataloknak csak valamivel több mint 6%-a volt alkalmatlan, illetve kizárólag szakszolgálatra alkalmas…”

„Szerintem ha egyáltalán volt gyereke, vagy csak várták már, akkor is egy egyszerű kérelemre felmentést kapott akárki. „

Ja, kapott. A fejére. :D Pont feljebb írtam, hogy 73-ban csökkentették a HÁROMGYERMEKESEKNEK az adagját egy évre…

Aztán ez folyamatosan jobb lett, de most nem tudok hozzáférni sok joganyaghoz, szemelvények:

A 93-ban megjelenő törvény engedte, hogy 2 gyermekkel csak 6 hónapot kell szolgálni.

2002 óta nem kellett 2 gyermekesnek bevonulni.

Természetesen ezek a regulák arra az esetre vonatkoztak, mikor volt feleség a háznál. Ha egyedül volt családfenntartó, nem is kellett bemennie.

2015. szept. 6. 16:04
 12/12 anonim ***** válasza:

Én a családi összeköttetést onnan vettem, hogy láttam.

A gyerekesekkel kapcsolatban is,

De lehet, hogy az későbbi időszakban volt , mint amiről az előző írt.

2015. szept. 6. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!