Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Hogy működött a rendszerváltás...

Hogy működött a rendszerváltásból az orosztanárok angoltanárokká képzése?

Figyelt kérdés
Csomószor hallottam már, hogy "orosztanárból átképzett angoltanár", de sosem értettem, hogy működött ez. Ahhoz, hogy valaki hiteles nyelvtanár legyen, szerintem kb. gyerekkorától kezdve kellene tanulnia a nyelvet. Aki már egy választott nyelvtanári pályán van, azt hogy lehet csak úgy pikk-pakk átképezni? Azért nem értem, mert volt ilyen tanárom, és az egyik legjobb angoltanárom volt.
2015. aug. 2. 14:19
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
90%
Nyelvet bármikor meg lehet tanulni, akár 60 évesen is te butus.
2015. aug. 2. 14:44
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Volt ennek egy első felvonása... az 50-es években az angol,német, francia és főleg a latin, ógörög tanárok átképzése orosz tanárnak. Ez könnyen megy, ha már valaki bármely más nyelvet tanított. A latin tanár 3 leckével előrébb tartott a diákjainál:D
2015. aug. 2. 15:09
 3/16 A kérdező kommentje:

"Nyelvet bármikor meg lehet tanulni, akár 60 évesen is te butus."

Ja, csak nem mindegy, hogyan.

2015. aug. 2. 15:52
 4/16 anonim ***** válasza:
az első nyelv nehéz, azt jó gyerekkorban elkezdeni- de ha az már megy és a pedagógiai kérdések is már mentek, (mert tanított), akkor a 2-3-4 nyelv tanítása már könnyebb.
2015. aug. 2. 16:20
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

"Ja, csak nem mindegy, hogyan."

Akinek van érzéke egy idegen nyelv elsajátításához, annak jó eséllyel egy másik nyelvhez is lesz.

Hiteles, jó nyelvtanár meg nem attól lesz valaki, hogy hány éves korban kezdi el a nyelvtanulást.

2015. aug. 2. 17:34
 6/16 A kérdező kommentje:

"Akinek van érzéke egy idegen nyelv elsajátításához, annak jó eséllyel egy másik nyelvhez is lesz.

Hiteles, jó nyelvtanár meg nem attól lesz valaki, hogy hány éves korban kezdi el a nyelvtanulást."

Persze, csak idő kell ahhoz, hogy a dolgok berögződjenek, másrészt meg ahhoz is, hogy az ember azt az óriási szókincset, frazeológiát készségszinten elsajátítsa, ami az adott nyelvhez tartozik. Ezenkívül az angol kiejtést elég bajos felnőttként elsajátítani.

2015. aug. 2. 18:46
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Attól mert te hülye vagy a nyelvekhez nem kell lepontozni, köszi kérdező.
2015. aug. 2. 20:23
 8/16 A kérdező kommentje:

1. Nem vagyok hülye a nyelvekhez. Éppenséggel nyelvekkel akarok foglalkozni. 3 felsőfokúm van angolból és egy középfokú németből. De örülök a remek emberismeretednek.

2. Nem pontoztalak le. Nem szokásom pontozni, ez a lepontozósdi ovisok játéka, akik összetévesztik a kezeket a "lájk" gombokkal. Szarok a pontokra. Ennyit erről.

2015. aug. 2. 20:24
 9/16 anonim ***** válasza:

Mire 3 felsőfokú ?

:D

2015. aug. 2. 21:13
 10/16 A kérdező kommentje:
Nem értem a kérdést. Arra vagy kíváncsi, hogy miért csináltam 3-at? Nem tartozik a kérdéshez, de ha érdekel: egyet csináltam még középsuli alatt, egyet kaptam automatikusan a kéttannyelvű angol emelt érettségivel, egy meg ahhoz kellett, hogy angol nyelvterületen tanulhassak tovább.
2015. aug. 2. 21:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!