4000 év alatt nem fejlődtünk semmit?
Hát Duenna, amennyi hülyeséget néha összehord az internet népe, néha nekem is ilyen érzésem támad. De ez csak hirtelen felindulás.
---
32) A múlt század közepén még voltak olyan dízelmotorok, melyek nem igényeltek elektromos segéd berendezést. Kurblival, és hengerfejen lévő izzítókamra külső melegítésével lehetett beindítani.
Talán a kérdező arra lett volna kíváncsi hogy az ember például jelenleg az agy hány százalékával többet használ fel most mint 4000 évvel ezelőtt.
A technikai fejlődés óriási de ha még több eszköz fogja könnyíteni az elme munkáját egy egy feladat megoldásában akkor még annyit sem fog használni mint 4000 éve.
Csak a középkortól szemlélve megfigyelhető a szakterületek specializálódása s míg egy egy középkori gondolkodó filozófus,csillagász és orvos is volt egy személyben szerintem nagyobb rálátása volt a világra és a benne élő emberre mára inkább egy apró részére fókuszál és elszeparálódik a maga belterjes világába. A technikai fejlődés és az emberi agy kreativitása közé én nem tennék egyenlőségjelet. / egy mindennel felszerelt babaházban is játszik a gyermek de ahol csak egy botból és kukoricacsuhéból csinál babát ott a képzelet,a fantázia teremti meg a szükséges környezetet/.
Sajnos az ember az agyának csak egy nagyon kis százalékát használja ki s ha nekem nem hiszel nézz utána és meg fogsz győződni róla.
Ezt a keveset sem a kreativitásra képezik a jelenlegi oktatási modellben. Képletesen egy tölcséren át betöltik a rengeteg olyan ismeretanyagot amit vélhetően a gyakorlatban sosem fog használni.Kénytelen bemagolni hogy átmenjen ilyen s olyan vizsgán pld. egy diploma megszerzésénél. Összefüggéseiben nem tanul meg látni dolgokat és így nem is próbál kérdéseket önállóan megválaszolni. Ezáltal jó polgára lesz egy fogyasztói társadalomnak mert nincsenek kellemetlen kérdései.
Tisztelt homo ludensz! Nem nyomtam pirosat, de cáfolom az állításodat:
Megjegyzem, akadnak még ma is polihisztorok, ha nem is túl sokan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!