"Mindenkiben eppen annyi a hiusag, amennyi ertelemnek hijan van. " Mit gondoltok errol az idezetrol?
"Aki mondja másra, az mondja magára, béka nő a hasába." - Ismeretlen
:D
Szerintem az enyém is van annyira jó.
Hadd ne hidaljak már le, amiért Nietzsche bőffentette fel.
(A tekintélyből érvelés amúgy is kamu.)
A hangzatos idézetekről meg annyit, hogy jól lehet velük villogni, meg bölcsességet tettetni, de kb. ennyi, attól még nem lesznek igazak.
Viszont abban alapból tévedsz, hogy ez a másik idézeteddel azonos értelmű lenne szerintem. Ez a fenti inkább a klasszikus "minél hülyébb valaki, annál biztosabb a dolgában" megjegyzés (amit már sokan mondtak sokféle formában).
"Az idezet amugy Nietzschetol van."
Meg Lao-cétől, egy sor ismerősömtől, közembertől. Rengetegen rájöttek már. Talán mert alapérvényű igazság. :)
Hát valamennyi igazság van benne, de a hiúság más forrásokból is fakadhat. Például van, akiben sok tudás és tehetség rejlik, viszont nem tudja/nem próbálja jól eladni magát. Tehát ebből az elhanyagoltságérzetből ugyanúgy fakadhat, mint a túlértékelésből, vagy irigységből.
Röviden: szerintem nem túl frappáns, engem nem fogott meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!