Mi az a "kisugárzás"?
Mi az a "kisugárzás"? Van tudományos alapja? Hogyan lehet észlelni? Vagy ez csak valamilyen előítélet-szerűség ami az emberekről jön létre a szemlélő ember fejében?- Volt már olyan, hogy tök szép volt egy nő, de éreztem hogy valami nem stimmel vele, a közelében is mintha megromlott volna a levegő, és miután megismertem tényleg rájöttem, hogy egy idióta. 20/f.
A kérdés kíváncsiságon alapszik...
Ha valaki a saját belső tulajdonságai szerint működik, akkor az hitelesebb. Minden álarcként, a saját tulajdonságaidtól eltérő szerep felvétele csak szerep, soha nem tökéletes, mindig lesznek jelek, amelyek jelét adják a belső disszonanciának, a belső ellentmondásaidnak. Az ember, mivel emberek között él, megismeri a többi embert, számon tartja azokat a gesztusokat, metakommunikációs nyelvet is, amit tudatosan nem is fogalmaz meg, ezért könnyen le tudja leplezni azt, ha valaki nem úgy tesz, beszél, ahogy valóban érez, ahogy valóban gondolkodik.
Ha van egy elvárásod valakivel szemben – mondjuk egy nőtől az, hogy nőként, a te személyes ideádként – viselkedjen, akkor természetes, hogy észreveszed, hogy nem olyan, még akkor is, ha ennek ellenére megpróbálja eljátszani, hogy olyan.
Mindez nem tudatosan történik. Lehet, te csak annyit fogsz fel hogy az egyik emberrel szemben vannak megérzéseid, fenntartásaid, a másik emberből meg „sugárzik”, hogy ő valóban olyan, amilyennek mondja magát, vagy amit elvársz tőle, hitelesebbnek érzed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!