A karikás ostort használták valaha fegyverként?
Kb. a kor paprikaspray-je lehetett.
Harcászati haszna csekély, én pl. ha germán lovag lennék jobban befosnék, ha lelőnék a lovamat a visszacsapó íjjal, mintha durrangatnának az ostorral.
Hát, mivel a honfoglaló magyarok fő foglalkozása a harcoláson kívül az állatok terelése volt, nem kizárt, hogy használhattak ostort. De hogy ez olyan volt-e mint a 19. századi karikás ostorok, illetve, hogy a harcokban használták-e - én erről semmit nem hallottam.
Mindenesetre szerintem igenis félelmetes lehetett több ezer ostor csattogtatása, főleg ha pl. erdőből vagy domboldal mögül lovagoltak elő az őseink és az ellenség egy darabig nem is látta őket, csak több ezer ostor csattanását hallotta. Az ilyen dolgoknak igenis megvolt a szerepük a hadászatban, és nem csak attól félt az ellenség, ha kilőtték alóla a lovat... Az indiánok sem véletlenül sikongattak a harcolás közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!