Hogyan lett Jozsefvarosbol Nyocker?
5 evig eltem a Nyolcadik kerületben,es lattam,hogy az epületek többsege sajnos lepusztult,de az igenyesen kidolgozott homlokzatok azt sugalltak, hogy valamikor ez nagyon szep resze lehetett Budapestnek.Vagyis többet lehetne belöle kihozni.
Korabban talan a közepreteg felsö csoportja lakhatott itt,de most föleg mindenfele kisebbseg vagy a közep reteg szegenyebbnek szamito resze,ahova en is tartoztam.
Mi törtent ezzel a kerülettel,hogy igy lepusztult? es miert hagytak?
Sok kerületben ez zajlik, valószínűleg valami mocskos hátsó szándék van mögötte.
pl: lehet valami értékes van arra, így ha lezüllesztik olcsóbban vehetnek telket.
Aztán pl íagy űzik ki onnan a fehéreket vagy más nemzetiségi embert.
stb
Nem vagyok pesti, de éltek ott rokonaim.
A háború előtt épült bérházaknak mindegyiknek díszes homlokzata volt. De Józsefvárosban soha nem lakott felső középréteg.
Amikor kezdték felszámolni a Valéria-nyomortanyát, az első csoportot az újonnan épült Józsefvárosi panelekbe költöztették. Mivel nem voltak szokva a kulturális környezethez, nagyon gyorsan lelakták. Ezután a komfort nélküli lakásokban lakó Józsefvárosiak kapták a panellakásokat, és helyükre mentek a Valéria-telepiek.
Ezzel megkezdődött a kerület lezüllesztés.
"De Józsefvárosban soha nem lakott felső középréteg. "
De igen, a palotanegyedben. [link]
A nagy része pedig neobarokk klasszicista, csak kicsit öreg már, és nincs sok pénze a városnak, pláne az embereknek. Nem egy luxus környék ahhoz képest (6 millióért lakást kapsz), mint mondjuk amit ezek az épületek Ausztriában képviselnének, de egyébként folyamatos a rehabilitáció, szóval aki ingatlanba fektetne ilyen helyen keresgéljen, ami még épp lepusztult de a környéken már vannak felújítások.
Különben nem tudom mire ez a nagy nyócker felhajtás, szerintem kispesten angyalföldön ferencvárosban ezerszer lepusztultabb lepratelepeket találni. Inkább csak régen volt az szerintem, már a Mátyás tér sem a régi.
Bár kinek mi a jó környék... valakinek csak a pasaréti villasor nem az.
Józsefváros -cigányok...nem ugrik be ?
NYOLCKER...
Nem most kirekesztéséret vagy valami, de be kell vallani, a cigányok nagy többsége nem az a jószívű és jótakaró, dolgos ember féle. Gondolj bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!