Nyócker? Viccet félre, szerintetek, melyik része jó környék?
Jobb az úgynevezett Palotanegyed (Nagykörút és Calvin tér közti részt hivják így), szerintem a többi fejlődik, de még várni kell.
Jó iránytő, ha megnézed utca szerint a lakások m2 árait nagyobb forgalmó ingatlanos honlapokon.
Majdnem mind. Befektetésnek pláne. Ne is kerületet nézz ki, hanem azt, hogy mennyire tudod áron alul megvenni - ez csakis az eladó élethelyzetén múlik.
A Magdolnában nem hiszem, hogy lenne fizetőképes kereslet a közeljövőben,a többinél csak azt nézd, amit már mondtam.
Ha valahol 10-ért tudsz eladni valamit, és meg tudod szerezni 5-ért, plusz felújítod 2-ért, akkor hajrá!
A kérdéses rész még a kerületen belül is a legsötétebb szegmens.
Lakni semmiképpen sem, de befektetésnek jó a VIII. kerület, 10-20 éven belül kitelepítik a bennszülötteket és rehabilitációs övezet lesz.
Ha szerencséd van, fillérekért megveszel valami leszuttyadt putrit, és kaszálsz rajta, amikor egy menő vállalkozó az egész háztömböt megveszi, lebontja és modern sorházat csinál belőle.
A másik lehetőség, hogy megveszed és kiadod, de ebben az esetben normális árat ma még nem kapsz érte. Sok a leépült arc arrafelé, ezek közé senki nem szeret költözni, aki meg igen, azzal jó eséllyel csak a bajod lesz.
A Körúton belül jó hely, és a Tisztviselőtelep sem rossz, valamint a Corvin sétány közeli utcák egy része.
A többi rész erősen változó. A Mátyás teret nemrég valamelyest felújították, nem vészes már szerintem, persze nem olyan, mint a Palotanegyed.
Befektetésnek viszont bármelyik részen érdemes lehet venni, ha nagyon jó áron láttok lakást.
Nem az a kérdés, hogy mennyire újítják fel az utcákat, tereket. Hanem az, hogy milyen gyorsan LAKJÁK LE.
Ez az ország legközpontibb része, átlagon felül sűrűn és nagy terekkel (ami a budapesti belvárost illeti), amik NAGYON ALKALMASAK MINDEN UTCAI TEVÉKENYSÉGRE, tehát régebben itt volt a k.vafuttatás, ott laknak a hajléktalanok, stb. baromi gyorsan lelakják a padokat, el is viszik eladni a fa- és fémanyagot, stb.
Megjósolni ezeket a szokásokat nem lehet előre, hogy 7 év múlva hol mi lesz, csak a helyek szellemiségét lehet ismerni azoktól, akik generációk óta ott laknak. Én 4-5 generáció óta lakom ott, és majdnem minden házat ismerek belülről. 3-szor kerestünk lakást a kerületben, összesen 7 lakásunk volt edidg ott, aminek során több száz lakást néztünk meg. Minden házról - lakásról - tudom, hogy miért jó választás, és hogy miért nem. És elmondhatom, nagyon jó vétel volt mind - de persze saját célra vettem, a befektetőnek másabb céljai vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!