Hogy hívják a humánus ember ellentétét? HELP
Figyelt kérdés
Tehát aki nem emberszerető, nem szereti az embereket különböző okok miatt... az antiszociális lenne a megfelelő szó? bár szerintem az kicsit másabb, vagy tévedek??2010. febr. 1. 20:15
2/11 anonim válasza:
humánus => emberséges, akkor az ellentettje az embertelen.
3/11 anonim válasza:
az antiszociális a leginkább jó erre. Az embertelen egészen más. Attól hogy nem szereti valaki az embereket, még nem embertelen, azt inkább egy kegyetelne, akár gyilkos, vagy durva emberre mondjuk.
4/11 anonim válasza:
de ő a humánust ellentettjét kérdezte.
persze látom a kérdés kifejtését, de a humánusnak nem az az ember az ellentétes megfelelője aki nem szereti az embereket.
aki szereti őket az társaságkedvelő, társasági lény, szociális, stb, és ebből jön a másik oldalról az antiszociális, befordulós, stb.
5/11 anonim válasza:
Azt nem antihumánusnak hanem inhumánusnak mondják omfg!
6/11 anonim válasza:
aki nem szereti az embereket? Realista. :)
A humánus szerintem nem emberszeretőt jelent, inkább emberségest. Pl. az állatokkal kapcsolatban is beszélünk humánus bánásmódról. Az ellentettje nem tudom mi lehetne. Talán antihumánus ;)
7/11 anonim válasza:
23:37 téged csak írni tanítottak meg az iskolában, olvasni nem?
8/11 dellfil válasza:
A mizantróp azt jelenti embergyűlölő. Megfelel?
9/11 anonim válasza:
"inhumánusnak mondják"
Mondhatnák, ha lenne ilyen szó... :DDDDDDDDDDDDDD
10/11 anonim válasza:
Előző!
"Inhumánus
Nyelv: latin
Embertelen, nem emberséges.
Kegyetlen, érzéktelen, szívtelen."
Google it, és meglátod te is, hogy van ilyen szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!