Az alsó tíz százalék IQ-jának felső határa mekkora?
Ld. még ebben a táblázatban:
(a 15-ös szórású ("15 SD") oszlopban keresd meg, hogy hol csökken 10 alá).
(Ez is érdekes táblázat:
ebben 24-es szórású oszlop is van, ami csak abból a szempontból érdekes, hogy régebben – mittudomén kb. 10 éve – még az alapján számolta a magyar Mensa az értékeléseket. Ma már 15-öst használnak ők is.)
hogy a retardált-e a pontos szakkifejezés, azt nem tudom, de ha ugyanarra gondolunk, akkor
a 24-es szórású számításra igaz, hogy kb. hetven alatt van a 10%,
és ez ugyanaz a tartomány, mint ami a szokásos, 15-ösnél kb. 80-tól lefelé van.
(ld. az utóbbi táblázatban 10%-hoz tartozó 68-as értéket)
Kezdem azt hinni, hogy én is a 80-as alatt retardálódom, mert nem igazán fogtam fel az előttem hozzászólók táblázatait! :((
De amit kérdesz, az a szellemileg akadályozott, 80 alatt van.
Az IQ-nak és a magyar nyelvtannak semmi köze nincs egymáshoz. Az IQ-tesztek nemzetköziek. Normális tesztben csakis ábrák szerepelnek. Mindenféle logikai, és térbeli feladatok. Elképzelhető hogy egy analfabéta kualapumpuri utcagyereknek igen magas IQ-ja van. Míg egy érett nyelvtörténésznek csak átlagos, vagy az alatti.
Valamint IQ, az magyarul intelligencia hányados. Korosztályonként 100 az átlaga. Minél többen írnak tesztet, annál jobban tudják kalibrálni a skálát. És minél több "csökött agyú" rontja a korosztály átlagát, annál magasabb lesz hozzájuk viszonyítva a normálisak intelligencia hányadosa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!