Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Ha azt akarnám át gondolni...

Ha azt akarnám át gondolni hogy min tudok és min nem nevetni akkor hogyan kéne kezdeni az elmélkedést?

Figyelt kérdés
Elég bonyolultnak érzem a kérdést mert nincs semmi meghatározva hogy konkrétan tudok e nevetni valamin vagy sem így nagyon sok mindent kell át vizsgálni hogyan érdemes megközelíteni egyáltalán milyen megközelítési lehetőségek vannak? miket érdemes átgondolni és hogyan? hogyan érdemes gondolkozni egy ilyen kérdésen?
2014. nov. 3. 19:27
 1/1 anonim ***** válasza:

Szerintem ne induktív, hanem deduktív következtetéssel közelítsd meg a kérdést. Vagyis: ne elméletben próbálj rájönni egy átfogó szabályra, hanem gyűjts konkrét példákat az életből, figyeld meg magad, hogy milyen helyzetekben nevetsz, szerezz egy minél nagyobb kutatási mintát és ez alapján próbálj meg következtetéseket levonni. Gondolj bele, hogy mi lehet a háttérben álló oka annak, hogy egy bizonyos helyzet számodra komikus és megkönnyebbülést nyújt. Én pl. úgy gondolom, hogy minél bölcsebb, minél fejlettebb lelkileg egy ember, annál kevésbé nevet mások nyomorán. Ez szerintem azért van, mert ő már belül eljutott oda, hogy nincs szüksége arra a magasabbrendűség-tudatra, amit más sikertelensége folytán érez.

Egyébként egy érdekes gondolat Gárdonyitól:

"Mikor nevetünk, mindig másokon nevetünk. Mikor sírunk, mindig magunkat siratjuk."

2014. nov. 4. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!