Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Az "enklávé" szóban fonetikusa...

Az "enklávé" szóban fonetikusan csattog-e a "k" betű?

Figyelt kérdés
Szerintem csattog. Ti mit gondoltok?

2014. aug. 24. 19:16
1 2 3 4
 31/39 BringaManó ***** válasza:
84%
Örülök! Ketten csattogni mindig jobb!... Pláne fonetikusan. Tulajdonképpen így már egy kis enklávé vagytok.
2014. aug. 29. 01:35
 32/39 anonim ***** válasza:

"Értem én. Azért kell diliházba menni, mert te nem tudsz rá válaszolni. Érdekes..."

Azért kell diliházba menned, mert elmebeteg vagy.

2014. aug. 29. 06:37
 33/39 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, mindenki magából indul ki. :) De örülök, hogy fel mered vállalni.
2014. aug. 29. 12:30
 34/39 anonim ***** válasza:
Szakadok, remek hangulatba hozott a válaszok végig olvasása, és a kérdés maga is:D
2014. szept. 6. 18:36
 35/39 anonim ***** válasza:
44%

De sok barom Istenem... Ha már kiejted magad is érzed, hogy kicsit máshogy cseng a "k" hang, bizonyára az "n" és az "l" miatt. Itt okoskodtok és kötekedtek, fölöslegesen leelmebetegeztek egy olyan embert, akit nem is ismertek, és legalább ő mer gondolkozni. Miattatok nem halad sehova az emberiség. (és főleg nem az ország)

Kedves kérdező, én értem a kérdésed. Tudod miért? Mert magyarul van írva és nekem van fantáziám, valamint emberi módon gondolkozom. És a válasz igen, "csattog" az a "k", vagyis inkább kotyog, vagy klottyan.

2014. szept. 21. 19:25
 36/39 anonim ***** válasza:

Én betegre röhögtem magam ennek a kérdésnek a válaszain. Már előre látom, hogy még hajnal kettőkor is ezen fogok magamban röhögni alvás helyett.

Kérdező, szerintem hasznos lenne, ha mondanál példákat, hogy mikor csattog a "k" és mikor nem. Talán abból megértenénk.

2014. szept. 21. 22:33
 37/39 BringaManó ***** válasza:
Aki még azt sem vágja példák nélkül, hogy mikor kotyog a ká, az húzzon aludni, ne röhigcséljen itten, és ne hátráltassa az emberiséget a fantáziátlanságával! Azt a rézfán fütyülő, klottyanósan csattogós enklávéját neki!!!
2014. szept. 22. 01:49
 38/39 A kérdező kommentje:
Kedves 35.! Köszönöm a válaszodat! Megnyugtattál, hogy nem éppen én vagyok a hülye. BringaManó neked is köszi! :) Egyébként a példa már a kérdésben is szerepel, lásd: enklávé.
2014. szept. 24. 19:18
 39/39 BringaManó ***** válasza:
azt láttuk, de egyrészt mondj még, másrészt mondj olyat is, amikor nem csattog. hátha ebből mi, kívülállók (értsd: nem busmanok) is megértjük kicsit a különbséget.
2014. szept. 25. 00:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!