Az "enklávé" szóban fonetikusan csattog-e a "k" betű?
"Értem én. Azért kell diliházba menni, mert te nem tudsz rá válaszolni. Érdekes..."
Azért kell diliházba menned, mert elmebeteg vagy.
De sok barom Istenem... Ha már kiejted magad is érzed, hogy kicsit máshogy cseng a "k" hang, bizonyára az "n" és az "l" miatt. Itt okoskodtok és kötekedtek, fölöslegesen leelmebetegeztek egy olyan embert, akit nem is ismertek, és legalább ő mer gondolkozni. Miattatok nem halad sehova az emberiség. (és főleg nem az ország)
Kedves kérdező, én értem a kérdésed. Tudod miért? Mert magyarul van írva és nekem van fantáziám, valamint emberi módon gondolkozom. És a válasz igen, "csattog" az a "k", vagyis inkább kotyog, vagy klottyan.
Én betegre röhögtem magam ennek a kérdésnek a válaszain. Már előre látom, hogy még hajnal kettőkor is ezen fogok magamban röhögni alvás helyett.
Kérdező, szerintem hasznos lenne, ha mondanál példákat, hogy mikor csattog a "k" és mikor nem. Talán abból megértenénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!