Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Az "enklávé" szóban fonetikusa...

Az "enklávé" szóban fonetikusan csattog-e a "k" betű?

Figyelt kérdés
Szerintem csattog. Ti mit gondoltok?

2014. aug. 24. 19:16
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:
Ez igazán tetszett. :) Én is nagyon sokat néztem a Süsüt, sőt még most is. Lehet, hogy mesevilágban élek, lehet, hogy nem az a gondolatmenetem, mint más embernek, de nem is lehet az, hiszen más vagyok. Nem várhatja el tőlem senki, hogy megváltozzak és felhagyjak a hülyeségeimmel, a hülye gondolataimmal, mert én sem várom el senkitől azt, hogy elfogadja, hogy igenis csattog az a k. Mindig voltak, vannak és lesznek olyan emberek az életben, akik ellentmondanak és az mondják, hogy nem, ez nem így van. És itt kell megállni és elgondolkodni. Mert mindenkinek más a felfogása. Másképp szemléli a világot. Lehet, hogy én egy csattogó k hangos világban élek, ahol az emberek nap mint nap pl. Süsüt néznek, de ez az én világom. És amikor majd el tudjuk fogadni egymást és egymás véleményét, akkor lesz teljes ez a világ. Amikor nem a magunk igazát hajkurásszuk, hanem elgondolkodunk a másik véleményén is, és emberek, az ilyen gondolkodásokból születnek a legnagyobb ötletek. Amikor hátralépsz egy percre és azt mondod, hogy igen, lehet, hogy ennek az embernek nincs teljesen igaza, viszont van egy sajátos gondolkodása. És lehet, hogy nekem sincs teljesen igazam. Soha nincs senkinek teljesen igaza. Azt sem lehet mondani, hogy igazság van, mert nincs. Ami az egyiknek igazság, az a másiknak igazságtalanság. Amíg elítéljük az embereket, addig ez nem változik, de lehet, ha nem is kell változzon. Emberek vagyunk, csinálunk rossz dolgokat, tévedünk, de a hibáinkból tanulunk, vagy nem. Élhetünk a saját világunkban, vagy élhetünk egy szürke világban, olyanok között, akik belekeseredtek abba, hogy soha nem méltatják figyelemre őket és már nem is próbálnak sajátos véleményt alkotni, saját ötletet kivitelezni. És látjátok, ennyit tesz egy csattogós k. :)
2014. aug. 27. 13:11
 22/39 anonim ***** válasza:

Csak annyit várunk el, hogy ne szemeteld tele a fórumot a baromságaiddal.

Hogy a beteg agyadban mi folyik, ahhoz aztán valóban semmi közünk.

2014. aug. 27. 13:23
 23/39 A kérdező kommentje:
Attól, hogy felteszek egy kérdést, amire mások válaszát várom, azt nem minősíteném szemétnek. De ilyenek az emberek, ha valamit nem tudnak, vagy nem értenek, máris támadnak és elítélik azt a dolgot, mert ha nem ismerjük ugyebár, akkor már hülyeség. Igaz?
2014. aug. 27. 13:56
 24/39 BringaManó ***** válasza:
Jaja. A csattogós lepke bezzeg tetszett nekik, ott szaladgáltak vele. Hálátlan dögök.
2014. aug. 27. 14:03
 25/39 anonim ***** válasza:

Szóval a konklúzió a bankletétek csattogásának nómenklatúrájával szinkronizálható. /Bocs az utóbbi "nkr" pontatlanságáért, ez tán nem is csattog/.

Köszi a pillangós hasonlatot, Bringamanó.

Azért megjegyzem: itt valódi nyelvi kérdésekről szoktunk érdeklődni. Csattogott a "kl" az utólsó szóban? Ó, milyen tanácstalan vagyok...

:)

2014. aug. 27. 14:51
 26/39 BringaManó ***** válasza:

:-)

De akkor már légy konkstruktív: hova kell menni a nem valódi nyelvi kérdésekkel? (Főleg, ha azok esetleg nem nyelviek, és pláne ha nem is kérdések. :-)

2014. aug. 27. 15:00
 27/39 anonim ***** válasza:
Ezzel speciel leginkább a diliházba...
2014. aug. 27. 16:55
 28/39 A kérdező kommentje:
Értem én. Azért kell diliházba menni, mert te nem tudsz rá válaszolni. Érdekes...
2014. aug. 27. 16:59
 29/39 supra01 ***** válasza:
90%

Én nem értem, hogy mit nem lehet ezen a kérdésen érteni?

Ez egy normálisan feltett kérdés. Szerintem aki szeretné érteni, az érti a kérdést.

2014. aug. 28. 22:15
 30/39 A kérdező kommentje:
Végre valaki :) Köszönöm
2014. aug. 29. 01:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!