Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Az "enklávé" szóban fonetikusa...

Az "enklávé" szóban fonetikusan csattog-e a "k" betű?

Figyelt kérdés
Szerintem csattog. Ti mit gondoltok?

2014. aug. 24. 19:16
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
Szerintem meg te vagy gyengeelméjű.
2014. aug. 26. 07:01
 12/39 A kérdező kommentje:
Megkérlek, ismeretlenül ne mondd, hogy gyenge elméjű vagyok. Feltettem egy kérdést, szerintem normális kérdés, amire te nem tudsz válaszolni, lehet, hogy azért, mert az értelmi szinted nem üti az enyémet.
2014. aug. 26. 09:06
 13/39 anonim ***** válasza:
Ott bukik meg a dolog, hogy nem értelmes a kérdésed. A többi innentől kezdve no comment. :)
2014. aug. 26. 11:25
 14/39 A kérdező kommentje:
de miért nem értelmes? szerintem csak ti nem értitek. pl én értem. :) de komolyan
2014. aug. 26. 22:50
 15/39 BringaManó ***** válasza:
70%

Nézd, ha te érted – és még ilyen szépen be is tudod mutatni, hogy hogyan csattog –, akkor megtennéd, hogy válaszolsz önmagad kérdésére (amelyet szemmel láthatóan csak te értesz)?

Mindannyian jobban járnánk: mi megtudjuk, hogy neked csattog-e, emellett te is megtudod, hogy csattog-e (mégpedig a leghitelesebb forrásból: az egyetlen olyan embertől, aki ezt igazán tudhatja!), és végül neked is jó, hogy tudtál segíteni valakinek (önmagadnak) egy nehéz kérdés megválaszolásában.

2014. aug. 26. 23:05
 16/39 BringaManó ***** válasza:

...Ja és:

Ha esetleg még vitában álltok (mármint te és önmagad), vagy bizonytalan választ kaptál, akkor annyit még hadd segítsek, hogy csináljunk egy ellenpróbát is: azt is meg tudnád mutatni, hogy miylen, amikor nem "csattog a k »fonetikusan«"?... Lehet, hogy úgy már jobban el lehet dönteni, hogy valóban csattog-e, illetve talán még mi, szemlélődők is megértenénk, hogy tulajdonképpen miről is van szó itten egyáltalán.

2014. aug. 26. 23:08
 17/39 A kérdező kommentje:
Én ezt nem értem, ne haragudj :))
2014. aug. 27. 10:13
 18/39 BringaManó ***** válasza:
Abszolút nem haragszom, és még a meglepődésemet sem kell lepleznem, hiszen nincsen. :-)
2014. aug. 27. 10:52
 19/39 anonim ***** válasza:
64%
Magyarul, kedves Kérdező, te abszolút egy más világban élsz, mint mi. :) Én az előző okfejtést abszolút értem, és logikusnak találom, ellenben a kérdésedet egy értelmetlen maszlagnak veszem, mert hülyeség.
2014. aug. 27. 11:37
 20/39 BringaManó ***** válasza:
75%
Szerintem mi már kezdjük irigyelni. Hiszen – kérdem én – ki merné tagadni, hogy mindig is egy olyan világba vágyott, ahol csattog az enklávé, és ahol érteni lehet pl. a fenti kérdéshez hasonlókat? Gyermekkorban – már akinek van/volt – saját kis világot teremt az ember, fizikailag és/vagy a gondolataiban, és aztán ebből kénytelen(?) fokozatosan kiszakadni, és beleolvadni a "társadalomba". Örüljünk, hogy vannak, akik nem hagyják magukat, akik hajlandóak különbözni. Őket mi, szürkék nem érthetjük (vagy legalábbis alig), de ők viszik előbbre a világot. Gondoljunk csak bele: az emberiség többszázezer évig (vagy elődeit is figyelembe véve évmilliókig) úgy élt, hogy a lepke az egy nagyon szép kis lény – tán az egyik legszebb a világon –, egy csendesen ide-oda libbenő tünemény, föl sem foghatjuk, hogy hogyan röppen így cikázva az óriási szárnyaival, még szemünkkel sem tudjuk követni, nemhogy megérteni a mozdulatait, gondolatait... Egy kis kitérő, ismét csak gyermekkorunkra visszautalva: emlékezzünk, Süsünek is milyen vágyai voltak? „Ó, ha rózsabimbó lehetnék” – de a költő itt érezte, hogy ez még olyan szimpla, snassz, persze, minden sárkány rózsabimbó akar lenni, mit kell ezen megénekelni?! Mivel lehetne ezt megkoronázni, mivel lehetne ezt a kívánságot különlegessé, egy igazán egyedivé varázsolni? „Rám szállnának szépen a lepkék…” Na ugye, ez már igen. Tehát – visszatérve – így éltünk évszázezredekig, generációról generációra, csodálva a hangtalanul jobbra-balra röppenő, színpompás, könnyed, elkaphatatlan pillangókat – mígnem egyszer csak valaki, aki mert másképp gondolkodni, mert nagyot álmodni, feltalálta a CSATTOGÓS LEPKÉT! ( https://www.youtube.com/watch?v=Qbffco5fCD4 ) ami nem csendes, nem könnyed, nem röpül, hanem jól meg kell fogni, tolni az aszfalton, és élvezni, hogy milyen hangos. Hát ugye-hogy-bizony mennyivel gazdagabb azóta a világunk, a kultúránk, vagy akár csak a mi kis személyes életünk is? Ne fogjuk hát vissza azokat, akiknek gondolatai zabolázhatatlan pillangóként csaponganak! Előre a csattogós ká hangért, előre a jövő busmannyelvű Magyarországáért!
2014. aug. 27. 12:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!