A túlzott kedvesség, figyelmesség egy pszichés betegség jele lehet?
A minap láttam egy Dr House-os filmet, és abban volt egy beteg, akinek a túlzott kedvessége tűnt fel. Szifiliszes volt a beteg nagyon régóta, és ez volt a személyiségváltozásának oka. Szerintem a túlzott tartós tulajdonképpen igazi ok nélküli kedvesség, figyelmesség személyiségzavar jele.
Nekem volt egy nőgyógyász orvosom, aki sajnos rámszállt, miközben meddőségi kezelésre jártam hozzá. Ő is egy ilyen kedves, figyelmes stb volt velem.
Igen, nem lenne jó átesni a ló túlsó oldalára. De valahol mindig megérzi az ember, hogy mi a sok.
Mint minden viselkedésnek, a túlzott ok nélküli kedvességnek is van valamilyen célja. A másoknak való megfelelni vágyást akármi célból is az önbizalomhiány okozza.
Én nem tartom normálisnak, ha valaki ok nélkül túlzottan kedves, mert nincs párhuzamban az érzelmi töltete a racionálissal. Azaz hazudik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!