Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Csak én gondolom így? Ha van...

Csak én gondolom így? Ha van még valaki írjon privátot.

Figyelt kérdés

Az érzelmek és érzések befolyásolják a döntéseinket, ezért el kell őket tüntetnünk, vagy csak kontrolálni kéne őket és az emberiség már lélekben nem is lenne annyira emberiség, csak egy nagy hangyaboj, királynő nélkül. A teljes demokrácia és a diktatúra az, ami fejlődéshez vezet. Mivel a diktatúrák el szoktak fajulni, marad a demokrácia. A Művészetet és a sportot el kell törölni, és így mindenki hozzáértően és épeszűen tudna dönteni és hozzájárulni az emberiség fejlődéséhez, és ha az emberek belenyugodnának ebbe, akkor akár háromszor kevesebb idő alatt érnénk el a Kardashev-skála 2. és 3. szintjét.

Amúgy nem nagyon szeretem a németeket, de ha a nácik győztek volna, lehet hogy már fejlettebbek lennénk.

2014. júl. 11. 13:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha az emberek általános véleménye érdekel a témában, akkor olvasd el a Fahrenheit 451-et vagy nézd meg az Equilibriumot.

(Másrészt ez nem természet-, hanem társadalomtudományi kérdés.)

2014. júl. 11. 14:52
 2/11 anonim ***** válasza:

Áááá... Most írtam ide egy jó kis leoltós választ, erre elszállt az egész, gondolom, mert épp most rakták át a megfelelő kategóriába... :(((

Akkor röviden: H.lyeség, felejtsd el.

2014. júl. 11. 15:03
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Teljes demokrácia lehetetlen. A diktatúra azért fajul el mert többet akar a diktátor, vagy a nemzet. Tehát érzések. Így ha eltörlöd az érzéseket és érzelmeket akkor lehetséges a diktatúra.

Amúgy én teljesen ez ellen vagyok, mert:

1. Lehetetlen megvalósítani

2. Teljesen értelmetlen dolog. Ez a fejlődés központú világ elmélet többnyire a technikai fejlődést hirdeti, de az ember inkább visszafejlődik tőle.

A Nácik kerestek mindenféle ereklyéket, a Szent Grált, Thor kalapácsát. És ez többnyire a művészet által lett közvetítve, illetve a vallással.

2014. júl. 11. 17:14
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Van pár ellentmondás abban amit mondasz.

Az első, és legfontosabb: miért kellene elérni a kardashev skála 2. és 3. szintjét? Ja, mert úgy ÉRZED, hogy az jó volna? Hmm... érdekes.

A második: "a diktatúrák el szoktak fajulni, ezért marad a demokrácia". demokratikusan és nem diktatúrával akarod elérni, hogy az emberek belenyugodjanak a művészetek és a sportok eltörlésébe... hmm.... :)

2014. júl. 11. 18:26
 5/11 A kérdező kommentje:
pontosan.
2014. júl. 11. 19:53
 6/11 Komlós Henrietta válasza:

Hogyan tüntetnéd el a világ összes emberéből az érzelmeket? Befolyásolni még lehet, csak az a gond, hogy így is túl sokan végeznek agymosást másokon, tehát ahhoz, hogy legyőzd ezt a konkurenciát, először hatalomhoz kéne jutnod.

Ha pedig megragadtad a hatalmat, kérdés, hogyan tartanád meg. A jól működő demokrácia megosztaná a hatalmadat, de egy olyan nacionalizmussal elegy diktatúra, mint ami Kínában van, hatalmas fejlődéshez vezethet. A lényeg szerintem azon van, hogy az emberek küldetésüknek érezzék, hogy dolgozzanak.

Különben a művészeteknek és a sportnak is van gyakorlati haszna. Gondolj csak bele, hány embernek adott munkát Brazíliában a foci vb - stadionépítés, logisztika- és infrastruktúrafejlesztés és akkor még nem is beszéltünk róla, mennyi bevételük lesz az odalátogató turistákból. És ugyanez igaz lehet egy komolyzenei koncertre is, csak annak mondjuk kisebb nézettsége lesz.

2014. júl. 11. 21:11
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem te csak sci-fiken és számítógépes stratégiai játékokon nőttél fel, azért találsz ki ilyen hülyeségeket, hogy az ember homogenizálható, a művészet és az érzések (amik szerinted rossz dolgok - na ez miatt külön lecseszhetnélek) kikapcsolhatók az emberből, ráadásul demokráciával :D

Még ha el is fogadnám a célodat, amit persze nem teszek, akkor is, ennek a gondolatmenetnek minden pontja hibás. Ha ismernéd az ókori görög gondolkodókat, tudnád, hogy a demokrácia maga már egy elkorcsosulás, azaz van nála jobb államforma is a görögök szerint. Bár ebbe azért nem fogok most belemenni, mert teljesen relatív és parttalan vita lenne, mert az emberi társadalom olyan, hogy soha nem fogunk teljesen tökéletes társadalmat létrehozni, ami egy ponttól kezdve változatlan és mindenki számára jó és tökéletes. Ez utópia.

A másik pedig a művészetek és érzelmek. Ebbe se megyek bele mélyebben, mert értelmetlen lenne neked elmagyarázni, hogy ezek jó dolgok, nem is fárasztom vele magam. Csak annyit mondanék, hogy ahogy szerinted jó dolog hangyabolyban élni névtelenül és hangyaszorgalommal, és szerinted az egyéniség, érzelem, művészet stb. csak felesleges, ártalmas kacatok, ugyanúgy vannak emberek (és szerintem többen vannak), akiknek viszont pont az az elfogadhatatlan, amit te állítasz. Az ember alapjáraton ki akar tűnni, az egyéniségére büszke és minden módon tiltakozik, ha el akarják nyomni az érzelmeit, és másokkal egyenlővé, egyformává akarják tenni. A számítógépes stratégiai játékokban egyforma karakterek (dolgozók) vannak, akik termelik neked az aranyat, és ha nem kellenek, kinyírod őket egy delete gombbal (pl. age of II). De a való élet teljesen más, ajánlom, hogy inkább legyél jobban nyitott a világ felé, és ismerd meg a környezeted, ahol élsz, mielőtt az univerzumot akarod leigázni :D

Ugyanis van ez a skála, amire hivatkozol. Ez csak egy fikció, egy civilizáció sem képes uralni a galaxist, még ha a nácik nyertek volna, akkor sem :D Szerintem felejtsd el a Star Wars világát, egyhamar nem fogunk fénysebességgel utazó járműveket építeni (még egy ilyennel is 150 ezer évbe telne keresztülutazni a Tejúton...)... Úgyhogy teljesen értelmetlen ilyen célt kitűznie maga elé az emberiségnek, amikor jelenleg éheznek Afrikában és tele van a harmadik világ mindenféle járvánnyal stb. És úgy, hogy a világ nagyobbik felén ma "demokrácia" van...

A nácikat meg hagyjuk. Egyrészt a "mi lett volna, ha" kérdésnek nem sok értelme van, másrészt pedig még ha győztek is volna, mára biztos széthullott volna a nagy náci világbirodalom (gondolj bele, már a II. vh idején is szinte minden megszállt területen partizánmozgalmak, felszabadító mozgalmak, népi mozgalmak jöttek létre ellenük, biztos nem véletlenül). Úgy nem lehet semmit elérni, ha elnyomsz embereket akaratuk ellenére.

2014. júl. 11. 21:23
 8/11 Napfonat ***** válasza:
100%

Én egyáltalán nem értek veled egyet, kérdező! Alapvetően magát a Kardashev-skálát is badarságnak tartom, egyéb viszonyítási alap nélkül. Ráadásul miért kellene galaxisunk összes erőforrását használnunk? Miért nem lenne csak annyi energia, amennyi elég a fejlődéshez, vagy hipertér-ugráshoz, vagy valami ilyesmihez?

Ami az érzelmeket illeti, nemhiába rendelkezünk az érzelmek, például a szeretet képességével! Állítólag Isten ilyennek teremtett bennünket, amilyenek vagyunk. Ez azt jelenti, hogy így vagyunk a legtökéletesebbek! Hogy jön valaki (mondjuk egy diktátor) ahhoz, hogy tompa agyával úgy ítélje meg, hogy az ember így mégsem tökéletes, és ki kell írtani, le kell igázni, be kell törni!

Amennyiben minden ember elfogadó lenne, vélhetőleg csodálatos Világban élnénk. Talán ezer évvel is előrébb lennénk, mint így. A diktatúra minden formája elfogadhatatlan az emberiség fejlődése szempontjából, bár úgy tűnik, kikerülhetetlen lépcsőfok a társadalmi evolúció történetében. Legalább az emberek emlékeznek rájuk, és legalább tudják, hogy na, soha többé diktatúrát. A mai demokráciák ugyan nagyobb szabadságot biztosítanak az emberek számára (itt a világ jobbik felén persze), bár az általunk először megismert demokrácia is csak illúzió. A valóságban az emberiség kialakulása óta bizonyos csoportok mindig hatalomra vágytak, akik leigázhatják a többséget és uralkodhatnak felettük. Tulajdonképpen a tömeg feletti uralkodásból virágzó császárok, hercegek, grófok, urak, miniszterelnökök, bankkartellek, vadkapitalisták, nácik, kommunisták stb. stb. jellemezték az emberi történelmet.

Ha a nácik győztek volna, technikailag vélhetőleg fejlettebbek lennénk. De vajon a náci diktatúra kiknek engedné meg a létezést? Talán azt, aki nem hasznos tagja a náci társadalomnak, nem irtották volna ki? Lehet, hogy már mi sem élnénk!

2014. júl. 12. 14:13
 9/11 anonim ***** válasza:

"A Művészetet és a sportot el kell törölni, és így mindenki hozzáértően és épeszűen tudna dönteni és hozzájárulni az emberiség fejlődéséhez..."

Nekem ez amolyan 1984, vagy Equilibrium hangulatú. A művészetet eltörölni? Az meredek volna, pl. kérdéses lenne, hogy emberek maradunk-e. Persze elég elméleti fejtegetés.

Azt gondolom, hogy a valódi demokrácia hosszabb távon nem tartható fenn, max. látszata, vagy nyílt diktatúra, de ennek is sok gyakorlatban megvalósítható fokozata van.

2014. júl. 15. 20:23
 10/11 anonim ***** válasza:

"Amúgy nem nagyon szeretem a németeket, de ha a nácik győztek volna, lehet hogy már fejlettebbek lennénk."

Milyen szempontból lennénk fejlettebbek? És vajon boldogítana bennünket egy csöppet is, vagy éppen ellenkezőleg?

2014. júl. 15. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!