Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Akik azt állítják, hogy a...

Akik azt állítják, hogy a holokauszt csak kamu mire alapoznak?

Figyelt kérdés
Nem olyan válaszokat szeretnék kapni , hogy "azok idióták , holokauszt már pedig volt" , hanem kiváncsi vagyok ,hogy mire alapozzák ezt a kijelentést.
2014. júl. 8. 14:20
1 2
 11/15 2xSü ***** válasza:

> Egyezzünk ki egy döntetlenbe

Menekülsz mi? Fut a gyáva! Gyere vissza te féreg, hadd bánjak el veled, leharapom tőből mind a két lábad! ;-)

2014. júl. 8. 18:58
 12/15 anonim ***** válasza:
52%
Engem csak három dolog zavar. Amikor holokausztról beszélnek, 1: csak a zs vitaminosokat említik, holott rengeteg nem izraelita áldozat is volt, akikről ha beszélsz, akkor törvényszegőnek minősülsz. 2: a világ más tájain is voltak népirtások és azokról szeretnek elfeledkezni, vagy lekicsinyíteni a tényeket azokkal szemben. 3: [link]
2014. júl. 8. 20:29
 13/15 anonim ***** válasza:
Rossz link, bocsi! itt az eredeti: [link]
2014. júl. 8. 20:32
 14/15 2xSü ***** válasza:

> 1: csak a zs vitaminosokat említik, holott rengeteg nem izraelita áldozat is volt

Mint ahogy arra részben utaltam is a #4 válaszom második bekezdésében. Bár ez jó kérdés. A cigány holokausztot így ezzel a jelzővel szokták emlegetni inkább, vagy úgy, hogy Porajmos. Meg még sok más áldozat is volt persze.

> akikről ha beszélsz, akkor törvényszegőnek minősülsz

Miért is? Melyik jogszabály alapján?

> 2: a világ más tájain is voltak népirtások és azokról szeretnek elfeledkezni, vagy lekicsinyíteni a tényeket azokkal szemben

Gondolom a világ más tája számunkra sokkal kevésbé fontos. Mivel a holokausztban érintett az ország, Európa, úgy elkövető, mint elszenvedő tekintetében, ezért foglalkozunk ezzel leginkább, és kevesebbet mondjuk egy afrikai népirtással. Mondjuk szerintem is torz az, amilyen súllyal szóba esik. Reggelente be szoktam kapcsolni a rádiót, és megfigyeltem, hogy nagyon sokszor van valami holokauszthoz kötődő emléknap, évforduló. Majd ennek még utána kell néznem, de úgy érzetre nekem túl sok. Szinte ugyanannyiszor kerül a hírekbe ilyen jellegű emlékezés, mint az összes többi történelmi esemény együttesen. Egyszer majd ha nagyon sok időm lesz, készítek erről valami kimutatást, hogy nem csak érzetre ítéljem meg, hanem objektívebben.

2014. júl. 8. 21:14
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat , a legtöbb nagyon szépen van fogalmazva , kellemes olvasni őket:-) . De ahogy a kérdés leírásban is kértem ne azon vitatkozzunk , hogy akkor volt-e vagy nem.Mégegyszer köszönöm a válaszokat!
2014. júl. 8. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!