Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Ha alkotok egy nyelvet, akkor...

Ha alkotok egy nyelvet, akkor azzal tényleg semmit nem lehet csinálni?

Figyelt kérdés

Vannak úgynevezett mesterséges nyelvek, mint az eszperantó, és eléggé népszerű lett, valamint tudósok által is elismert

élő nyelv lett. (van persze több mesterséges nyelv, de azok nincsenek jól kidolgozva, pl alapok vannak csak meg)

Most ha én alkotok egy nyelvet, pl zászlóval, nyelvtani szabályokkal, rengeteg szóval, képzőkkel, stb stb....akkor azt én is el tudnám valahol fogadtatni, vagy ilyesmi?

Vagy mit lehetne vele kezdeni?

Magyarországon? Esetleg Ausztria? Vagy valahol? Mert az eszperantó megalkotója pl lengyel volt.

Vagy ilyen "alkotásokkal" hova lehet fordulni itthon vagy külföldön?

2014. jún. 27. 16:01
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:

Zamenhof, akiről ilyen lekicsinylően beszélsz, rengeteg nyelvet tudott vagy értett.

Lengyel, orosz, litván, német, héber, jiddis, angol, latin, ógörög, francia...

Itt pedig megnézheted, hány ilyen mesterséges nyelvet próbáltak már az emberek - néhány kivétellel kevés vagy nulla sikerrel - alkotni és terjeszteni:

[link]

Ezek közül az eszperantón, a volapükön, a basic english-en , az eurolatinon és az ido-n kívül én legalábbis még egyikről sem hallottam eddig...

2014. jún. 29. 12:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!