Tényleg ennyire hülye lenne az emberiség?
Figyelt kérdés
Szándékosan volt provokatív a kérdés, figyelemfelkeltés végett. Arról szeretnék véleményeket hallani, hogy normális dolog-e az, hogy a társadalmak (országok) befolyásos vezetői simán eltűrik a különböző érdek-lobbik (olaj) uralmát, amikor a Föld túlmelegedése bizonyított tény, és az üvegház-hatású gázok kibocsátásának lényeges csökkentésével a folyamat megállítható lenne. Kiszámították, hogy ha a Szaharában néhány száz négyzetkilométer felületű kollektorral elektromos áramot állítanának elő, az az egész Földi népességnek biztosítana tiszta energiát. Szóval egyértelműnek látszik, hogy az önzés, a hatalomvágy a pusztulás felé viszi a civilizációnkat.(?)2014. jún. 2. 11:08
21/23 anonim válasza:
"Ezzel azért vitába szállnék, mert ugyanannyi tömegű üzemanyagból hússzor akkora teljesítményt ad, tehát azonos teljesítményhez huszadannyi üzemanyag és hulladék tömeg dukál."
Ha egy tenyésztési szakasszal indítanak a tórium esetében egy kereskedelmi forgalomban beszerezhető reaktor esetében, akkor igen, tényleg.
De ez nem tóriumspecifikus dolog, meg lehet és meg is csinálták uránnal is. Szóval a nagyságrendekkel nagyobb hatékonyság se áll fenn, de ezt szerintem korábban is említettem.
22/23 anonim válasza:
Pont fordítva van...A "pénzes emberek", ezeket a vezetőket tűrik el, tartják,irányítják, stb.
23/23 anonim válasza:
Igaz hogy régi kérdés, de annyit én még hozzáfűznék, hogy Szahara? A szálló por, homok igen hamar ledarálná, erodálná a napelemeket... ráadásul szépen megtelepedik rajta, még jobban romlik a hatásfoka. Természetesen nem pártolom a fosszilis tüzelőanyagot az örökkévalóságig én sem... De amíg pénzből él az ember, és ilyen a mentalitása addig csakis gazdasági érdekek lesznek nézve, nem a közjó és a Föld jövője lesz a cél...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!